OLAYLARIN SORUMLUSU EĞİTİM  CAMİASI DEĞİLDİR

OLAYLARIN SORUMLUSU EĞİTİM CAMİASI DEĞİLDİR

21 Mayıs Çarşamba günü Bafra T Tipi Cezaevi ile MEB 1 kurumları arasında oynanan Bafra İlçe Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği futbol müsabakası yarı final maçında çıkan olaylar, nereden bakılırsa bakılsın üzüntü vericidir.

A+A-

Bu tip müsabakaların: dostluğu, kardeşliği, kurumlar arasındaki ilişkileri pekiştirmek için düzenlenmiş organizasyonlar olmasına rağmen, tasnif edilmeyen olayların çıkması, saha içerisindeki bireysel münakaşaya bir de seyircinin sahaya girmek istemesi olayları daha da alevlendirmiş ve bu olayların meydana gelmesine neden olmuştur.

                  Yerel medyada öğretmen camiası ile ilgili yazılan olumsuz yorumlar, tüm eğitim camiasını derinden üzmüş olup camia tarafından tepki ile karşılanmıştır. İzleyicileri dinlediğimizde ve de video kayıtlarına incelediğimizde sahaya girmeye çalışanların ve küfür edenlerin hiçbirinin eğitim camiasından olmadığı apaçık ortadadır. Münferit hataların bir kurumu yıpratacak şekilde kullanılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Milyonlarca gencin eğitim ve öğretimini sağlayan, onlara sevgi ile bakan, bilgi ile donatan eğitim camiasının, şiddetin hiçbir yerinde olmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Yaşanan bu kötü tablonun bir zümreye hatta ve hatta tamamına yansıtılması ve de camianın yıpratılması tarafımızdan hiç de hoş karşılanmamıştır. Güzel bir dostluk maçlarından düşmanlık oluşturmaya çalışılması, hiçbir kamu çalışanına fayda sağlamayacaktır.

         Bu tür olayların büyütülmemesini ve tekrarının yaşanmamasını temenni ederiz.

 

 

 

                                                                                                                                                   İbrahim AKEKMEKÇİ

       TÜRK EĞİTİM SEN İLÇE BAŞKANLIĞI ADINA

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.