OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

Samsun’un Bafra ilçesinde “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Kemalpaşa İlköğretim Okulu bahçesine fidan dikildi.

A+A-

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki ormanların korunması ve ormanların geliştirilmesi sadece orman işletmelerinin aldığı tedbirlerle olmaz. Halkımızın ağaçları sevmesi, onları koruması ve yetiştirmesi ile sağlanabilir. Atatürk’ün ‘Ormansız bir yurt vatan değildir’ sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız. ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ çerçevesinde okul bahçelerinde yapmış olduğumuz bu çalışmalar çocukların ağaçları sevmesi, onları koruması ve yetiştirmesi bilincinin oluşması için faydalı olacaktır” dedi.
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise Okullar Hayat Olsun Projesi’ne Kemalpaşa İlköğretim Okulu’ndan start verdiklerini ve ilçenin genelinde proje kapsamında çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Kaymakam Katırcı, bu proje ile ilçe ve ülke genelinde okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği içinde velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması ve ağaçlandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.