OKUL YIKILMASINA KARŞI NÖBET TUTUYORLAR

OKUL YIKILMASINA KARŞI NÖBET TUTUYORLAR

Samsun'da bir lisenin yıkılarak yerine cami yapılacak olmasına karşı çıkan bazı sendika, parti, sivil toplum kuruluşu(STK) ve veliler oturma eylemi başlattı.

A+A-

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin yıkılarak yerine cami yapılmasına karşı çıkan öğrenci, veli ve STK üyeleri dün akşam saatlerinde okul bahçesine çadır kurarak eylem yapmaya başladı. Sabaha karşı okul bahçesinde polis ekiplerinin müdahalesiyle okul dışarısına çıkartılan eylemciler, bugün okul önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.
Emniyet güçlerinin kendilerini okul dışarısına müdahale ederek çıkarmasına ellerinde “Ağacımı kesme, okulumu yıkma” yazılı pankartla tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, "Bizlere sabaha karşı müdahale eden polis ekiplerine emir veren kişi ya da kişileri tespit edip haklarında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
Atakum Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan ise öğrenci, veli ve STK üyelerinin okul bahçesinde beklemesinin nedeninin duruma tepki göstermek olduğunu ve mahkemeden durumla ilgili gelecek yazıyı beklediklerini söyledi.
Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen basın açıklamasının ardından okul önünde bir araya gelen eylemciler, Pazartesi günü akşamına kadar oturma eylemi yapacaklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.