BAFRA'DA OKUL SÜTÜ DAĞITIMI YENİDEN BAŞLIYOR

BAFRA'DA OKUL SÜTÜ DAĞITIMI YENİDEN BAŞLIYOR

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, okullardaki süt dağıtımının bir dizi tedbirlerle birlikte

A+A-

11 Şubat 2013 Pazartesi günü yeniden başlayacağı belirtilirken, 15 Şubat 2013 tarihinde 81 ildeki 6.3 milyon öğrenciye okul sütünün ulaştırılacağı bildirildi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, yeniden uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı" ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 2011/2012 üretim yılında ilk defa uygulanan "Okul Sütü Programı" edinilen tecrübeler ışığında, bu yıl bir dizi yeni tedbirle birlikte uygulanmaya konulduğu ifade edildi. Özel okulların da ilk defa okul sütü dağıtım programına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Okul Sütü Programı Uygulama Rehberi hazırlanarak tüm okullara gönderildi. Her öğrenci için 'Veli İzin Formu' hazırlanarak öğrencilerin laktoz intoleransına (süt hassasiyeti) karşı duyarlılıkları belirlenmiş, buna göre süt dağıtım programı yapılmıştır. Okul sütü ile ilgili kamu spotları hazırlanarak yayınlanmak üzere 250 televizyon kuruluşuna gönderilmiştir."
Açıklamada, yapılan okul sütü dağıtım programına göre, 11 Şubat 2013 tarihinde 18 ilde 2.7 milyon, 13 Şubat 2013 tarihinde 23 ilde 3.2 milyon, 15 Şubat 2013 tarihinde ise 81 ildeki 6.3 milyon öğrenciye okul sütü ulaştırılacağı belirtildi.
OKUL SÜTÜ DAĞITIM PROGRAMI
Yapılan açıklamaya göre okul sütü dağıtım programı ise şöyle:
"11 Şubat 2013 tarihi itibariyle İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Adana, Eskişehir, Mersin, Konya, Ağrı, Bingöl, Bitlis Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Osmaniye, Tunceli ve Van illerinde,
13 Şubat 2013 tarihinde listeye Ordu, Samsun, İzmir, Erzincan ve Iğdır illeri de dahil olacak olup,
15 Şubat 2013 tarihinde ise 81 ildeki tüm okullarda süt dağıtımı yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.