Okul Bahçesinde nevruz ateşi yakıldı

Okul Bahçesinde nevruz ateşi yakıldı

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Nevruz Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.

A+A-

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Nevruz Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.

Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, Bafra Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş,  Bafra Ülkü Ocakları Başkan yardımcısı Yavuz Nacak okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

okul-bahcesinde-nevruz-atesi-yakildi.JPG

Program açılış konuşmasını okul tarih öğretmeni İsmail Kurt tarafından yapıldı. Kurt konuşmasında, “Aynı ülkelere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acılara dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış kıtalar arasında zafer nağmeleri atmış, adriatikten, Çin seddine kadar derin izler ve hatıralar bırakmış, Büyük Türk Milleti’nin bayramına- Nevruz toyuna hoş geldiniz.

okul-bahcesinde-nevruz-atesi-yakildi-001.JPG

Nevruz, Tarihi bakımında Hun, Göktürk, Uygur, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde, bir örfi bayram olarak kabul edilmiş, çeşitli eğlenceler ve merasimlerle kutlanan Türklerin bilenen ilk milli bayramıdır.  Nevruz, Hayatın yeni bir yıla başladığının artık baharın geldiğinin, bereketin bolluğun artacağının habercisi demektir. Çin denizinden Atlantik’e, Kuzey buz denizinden, Akdeniz’e Baktık’tan, Hazar’a yedi deniz yedi iklim Türk Dünya’sının toyu kutlu olsun” dedi.,

okul-bahcesinde-nevruz-atesi-yakildi-002.JPG

Konuşmadan sonra okul öğrencilerinden sonra Kübra Karabulut “Nevruz Bayramı” adli şiiri okudu. Şiirden sonra Bafra kaymakamı Cevdet Ertürkmen Nevruz ateşini yaktı, nevruzun simgesi olan ateşin üstünden atladı. Daha sonra Demir Dövme töreni düzenlendi.

Protokol yapılan ikramlarla son buldu.

okul-bahcesinde-nevruz-atesi-yakildi-003.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum