Okul aile birliği başkanına 15 yıl hapis

Okul aile birliği başkanına 15 yıl hapis

Okul aile birliği başkanına 15 yıl hapis

A+A-

Samsun’da bir lisede 21 kız öğrenciye sözlü taciz ve sarkıntılıkta bulunduğu iddiasıyla tutuklanan okul aile birliği başkanı, 15 yıl hapis, 35 bin 840 lira da adli para cezasına çarptırıldı. 
Samsun'un İlkadım ilçesinde bir lisenin okul aile birliği başkanı olan evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki F.G., 21 kız öğrenciye sözlü tacizde ve sarkıntılıkta bulunduğu iddiasıyla şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alınıp çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 30 Mayıs 2014 tarihinde tutuklandı. F.G. hakkında "sarkıntılık şeklinde çocukların cinsel istismarı ve cinsel taciz", okul müdürü Y.Z.B., müdür baş yardımcısı İ.U. ile rehberlik öğretmenleri Ü.M.D. ve E.B. hakkında ise "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan dava açıldı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık F.G., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben okulda toplam 20 gün başkanlık yaptım. Bu zaman içinde 2 kez okula gittim. Suçsuzum. Bana iftira atıldı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.
F.G.'nin avukatı Hakan Ecevit Gürünlü ise müvekkiline komplo kurulduğunu ileri sürerek tahliyesini ve beraatini talep etti.
Mahkeme heyeti F.G.'yi 4 kız öğrenciye sarkıntılık suçundan her bir öğrenci için 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. F.G. ayrıca 16 kız öğrenciye cinsel taciz suçundan da toplam 35 bin 840 lira adli para cezasına çarptırılıp, 1 kız öğrenciye taciz suçundan ise beraat etti. 
Mahkeme heyeti F.G.'nin tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Aynı davada yargılanan okul müdürü, müdür baş yardımcısı ve rehberlik öğretmenleri ise beraat ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.