OKTAY ZERRİN'E DAĞKÖYLÜ FATMA ÇAVUŞ KİTABI HEDİYESİ

OKTAY ZERRİN'E DAĞKÖYLÜ FATMA ÇAVUŞ KİTABI HEDİYESİ

Yıllarca Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü ardından 19 Mayıs İlçesi Halk Eeğitim Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulunan; emekli eğitimci, araştırmacı ve yazar Hasan Yiğit'in " Dağköylü Fatma Çavuş " adlıkitabı piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü

A+A-

Yıllarca Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü ardından 19 Mayıs İlçesi Halk Eeğitim Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulunan; emekli eğitimci, araştırmacı ve yazar Hasan Yiğit'in " Dağköylü Fatma Çavuş " adlıkitabı piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi görd.

Tarihi anılar, olaylar ve mücadelelerle dopdolu kitabın yazarı Hasan Yiğit" Eserim 1915 yılında Çanakkale'de canından çok sevdiğivatanı için şehit düşen büyükbabam Ali Osman Bey'in ve güzel yurdumun dört bir yanında aynı ruhla topraklarımızı vatanlaştıran bütün şehit ve gazilerimizin ruhlarına armağan ediyorum. " dedi.

Kitabını Bafralı şair, yazar, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay ZERRİN'e 10Ocak gazeteciler Günü'nde Bafra Öğretmenevi'nde armağan eden Hasan Yiğit'in bu tarihî kitabında ayrıca Fatma Çavuş Anıtı ile Samsun Ondokuz Mayıslı Ali Çakır'ın " Dağköylü Fatma Çavuş " ve Bafralı Zekeriya Müezzinoğlu'nun" Çeteler Sarmışlar Dağı, Ormanı " adlı besteleri de notalarıyla birlikte yer almış bulunuyor.

Şair, yazar ve gazeteci Oktay ZERRİN" Değerli eğitimci ve araştırmacı yazar sn. Hasan Yiğit bey sağolsun kitabını Bafra Öğretmenevi'nde şahsıma da imzalı hediye ettiler. Ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne de denk gelen bu anlamlı ve tarihî kitabı imzalı vermesi beni sonsuz onore etti. Her vatandaşın mutlaka böyle tarihî şahsiyetleri iyi tanımasına ihtiyacı var. Kendisini kutlar, teşekkür ederim." dedi.

SAMSUN'UN ÖRNEK ŞAHSİYETLERİ

Öte yandan, "Gençler Değerleriyle Buluşuyor" Projesi Kapsamı'nda Türk hukukçu ve siyaset adamı Ordinaryüs Profesör Doktor Ali Fuat Başgil, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu, Mustafa Dağıstanlı, 1960-1980'li yılların ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı, " Çarşamba'yı Sel Aldı " türküsü ile tanınan Yıldıray Çınar, Milli Mücadele'nin simge isimlerinden Kurtuluş Savaşının kadın kahramanı Fatma Çavuş gençlere anlatılacak ve tanıtılacak.

Haber Merkezi- Bafra

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.