Öğretmenlerden Bıçaklanan Öğretmen İçin Eylem

Öğretmenlerden Bıçaklanan Öğretmen İçin Eylem

Samsun’da okulda öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen için meslektaşları okulun önünde eylem yaptı.

A+A-

Dün Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi okulunda sınıfın huzurunu bozduğu gerekçesiyle okul idaresine götürmek isterden okulun koridorunda öğrencisi J.A.(15) tarafından bıçaklanan Edebiyat Öğretmeni Mustafa Öztürk (43) için Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Bir-Sen üyeleri ile aynı okulda görev yapan öğretmenler okulun önünde eylem düzenledi.
Öğretmenler adına açıklama yapan Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yaşar Şahin, öğretmenlerin, çocukları eğitmekten başka amacı olmadığını belirterek, “Bu okulun öğretmenlerinden Mustafa Öztürk arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiş, öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrencisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir” dedi.
Okullarda öğretmenlerin can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Şahin, “Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor. Okullarımız tahrip ediliyor, eğitime ara veriliyor. Artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.