ÖĞRETMENLER İLE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE

ÖĞRETMENLER İLE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE

Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği doğa yürüyüşüne katıldı.

A+A-

Akdağ yayla yolu üzerindeki Lazın Kırığı olarak adlandırılan alandan başlayan yürüyüş, Büyükkızoğlu Mahallesi’ne kadar sürdü. Parkur sonunda da katılımcılara ikramda bulunuldu.

Ladik’in muhteşem doğasında keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özel: “ Ara tatil dönemi ilçemizde çok haraketli ve eğlenceli geçti. Bugün de, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve ilçe protokol mensuplarımızla tertemiz ve bol oksijenli bir havada 5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yaptık. Doğada yürüyüş yapmanın fiziksel kondisyon için ne kadar faydalı olduğu herkesçe biliniyor. Fakat bu spor faaliyetinin aynı zamanda iyi hissettirdiğini çoğu insan bilmiyor. Uzun uzun yürümek ve uzaklara doğru bakmak, doğal manzarayı seyretmek vücudu adeta mutluluk hormonlarıyla dolduruyor. Biz de bugün şirin ilçemizin güzel manzarası eşliğinde adeta enerji depoladık. Bir nevi hep birlikte stres attık. Böylesi güzel bir havada doğa ile iç içe gerçekleştireceğimiz yürüyüş etkinliğinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Doğa yürüyüşünde çevre temizliğine de eşlik eden Başkan Özel, Sıfır Atık’ta pilot ilçe olarak öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyal sorumluluk örneği sergilediklerini ifade etti. Özel: “Büyükler her zaman küçükler için rol modeldir. Biz de bugün hem sporla barışık olmayı hem de çevremizi korumayı sevgili öğrencilerimize gösterdik. Onlarda zaten bunun farkında ve bilincindeler. Hep birlikte yürüyüş güzergahında bulunan ve bilinçsizce doğaya atılan çöpleri topladık. Bizim Ladik olarak ayrıca bir diğer yükümlülüğümüz daha var. Hepimizin bildiği gibi Sıfır Atık’da pilot bir ilçeyiz. Önce kendi çevremizden başlayıp, bu halkayı genişleterek tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Ladik halkı olarak üzerimize büyük görev düşüyor. Atıklarımızı, çevremize atmadan ayrıştırıp, geri dönüşümde değerlendireceğiz. Geri dönüşümde kullanılmayan, araziye bırakılan yıllarca doğada erimeyen, bertaraf olamayan atıkların insan ve çevre sağlığını nasıl tehdit ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Çocuklarımızın geleceği, doğamızın güzelliği için mutlaka bu temizliği yapmak zorundayız. Lütfen doğaya çöp atmayalım, çevremize el birliği ile sahip çıkalım. Ülkemiz ne kadar temiz olursa gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmış oluruz.” diye konuştu.

doga-yuruyusu-23-11-19-7.JPGdoga-yuruyusu-23-11-19-6.JPGdoga-yuruyusu-23-11-19-5.JPGdoga-yuruyusu-23-11-19-4.JPGdoga-yuruyusu-23-11-19-3.JPGdoga-yuruyusu-23-11-19-1.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.