Öğretmenler çağrı merkezlerinde görevlendirelemezler

Öğretmenler çağrı merkezlerinde görevlendirelemezler

Gündüz, ''Covid-19 çalışmaları kapsamında öğretmenler eğitim öğretim faaliyetleri dıışında görevlendirilemezler.''

A+A-

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz'den basın açıklaması,

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün 08/12/2020 tarihli ve E.12502 sayılı resmi yazı ve valilik oluru ile 30 Biyoloji ve Sağlık Meslek Dersleri Öğretmeni, bilgileri ve istekleri dışında eğitim öğretim hizmetleri faaliyetlerini yürütürler iken, re’sen  112 Çağrı Merkezi'ne görevlendirilmişlerdir.   Öğretmenlerin bilgi ve isteği dışında verilen görevler, öğretmenlerin Milli Eğitim Mevzuatı'nda belirtilen özlük haklarına aykırıdır. 
Şöyle ki;
222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 44.maddesinde “Öğretmenler kanunlarla kendilerine verilen işlerden başka, meslek dışı herhangi bir görevle yükümlü tutulamazlar” denmektedir.
Öğretmenlerin görev tanımında yer almayan, uzmanlık alanı olmayan, yetkin olmadıkları bu görevlendirmeler kabul edilemez. Görevlendirilen 30 öğretmeni belirleyenler, hangi kriterlere göre bu 30 öğretmeni tespit etmişlerdir. Yapılan görevlendirme, öğretmenler arasında huzursuzluğa neden olmaktadır. Bir öğretmeni, pandemi döneminde öğrencilerinden kopartıp çağrı merkezine görevlendirmek, eğitim öğretime büyük zarar vermektedir. Çağrı merkezlerinin personel ihtiyacı varsa, bu işi yapacak çok sayıda eğitimli işsiz gencimiz bu alanda istihdam edilebilir. Öğretmenlerimizin pandemi döneminde zor şartlarda gerçekleştirdikleri görevleri var iken, yapılan bu görevlendirme eğitime ve öğretmene değer verilmediğini göstermektedir. Öğretmenler, asıl görevleri olan öğretmenlik mesleğini yapmalıdır. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir.  
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne açık çağrımızdır:
Eğitim İş olarak; öğretmenlerimizin bu şekilde bir görevlendirmeye tabi tutulmasının, özlük haklarına aykırı olduğunu ifade ediyor, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini uyarıyoruz. Bu görevlendirmelerden kaynaklanabilecek her türlü mağduriyetle alakalı, Eğitim İş sendikasının aldığı eylem kararını uygulayacağımızı ve gereken hukuki mücadeleyi başlatacağımızı da şimdiden ifade ediyoruz.                         
            
 Onur GÜNDÜZ
 Eğitim İş Samsun Şube Başkanı
                              

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.