ÖĞRETMEN ÇOCUKLARIN İKİNCİ ANNE BABASIDIR

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARIN İKİNCİ ANNE BABASIDIR

Bölgenin yerel radyosu 103.2 frekanslarından yayın yapan Barış FM’de her cumartesi yayınlanan ‘’Sektörel Magazin’’ programı bu hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel program yaptı.

A+A-

Aday Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Yüksel Kaygısız’ın konuk olduğu programda ‘’Öğretmen’’ ve ‘’Eğitim’’ konuşuldu.

Yüksel Kaygısız; ‘’Öğretmen çocukların ikinci anne babasıdır. Öğretmene tebeşir verin o ne yapacağını bilir. Öğretmen; fedakârlık demek, sevgi demek, tebeşir demektir. Eğitimde asıl olan öğretmendir. Öğretmen umut aşılayandır. Umut olmazsa hiçbir şey olmaz. İyi bir eğitim için, iyi öğretmenler yetiştirmeliyiz’’ dedi.

aday-okullari-003.jpg

SÜREKLİ DEĞİŞMEYECEK SİSTEMLER KURULMALI

Ülkemizde eğitim öğretim politikalarını değerlendiren Kaygısız; ‘’Eğitimde, sürekli değişmeyecek sistemler kurulmalı ki öğrenci de önünü görebilsin. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimle ilgili politikaları da bu yönde. Yine yeni eğitim öğretim politikalarında sınavların azaltılması güzel bir gelişme oldu. Çünkü okul demek sadece ders demek değildir. Bunu velilerinde bu şekilde anlamaları gerekir. Sonuç olarak eğitim demek kaliteli öğretmen demektir. Siz en iyi binalar inşa edebilirsiniz fakat kaliteli öğretmenler yetiştirmezseniz bunun hiçbir önemi kalmaz. Kaliteli öğretmen yetiştirmediğiniz sürece, öğretmenin şartlarını iyileştirmediğiniz sürece yapılan projeler sonuçsuz kalacaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bizi burada konuk ettiğiniz için Barış Medya Grup İmtiyaz Sahibi Nihat Kale’ye, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle ilkokul öğretmenlerimin ve tüm öğretmen arkadaşlarımın bu özel gününü kutluyorum’’ dedi. Programın sonunda tüm öğretmenler adına pasta kesildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.