ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI DERS

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI DERS

Samsun Bafra Tarım Meslek Lisesi öğrencileri örnek meyve bahçesinde uygulamalı ders gördüler.

A+A-

Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan çiftçi Hasan Yıldız’a ait örnek meyve bahçesini gezen Bafra Tarım Lisesi öğrencilerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Muharrem Nas tarafından ağaç budaması ve meyve bahçelerinin nasıl olması konusunda bilgi verildi.
Tarım Lisesi Müdürü Turan Civelek, “Türk tarımında ki aslı problemler eğitim alanında teorik aşamada kalması sahaya çıkılması çok fazla söz konusu değil. Tarım Lisesi’nde bunun önünü açarak saha çalışmalarını öğrencilerimizin yerinde görmesini kendi uygulama bahçeleriyle kendi çabalarının çiftçide uygulaması karşılığını onu sahada görebilmek. Tarımın içersinde bu şekilde kendinize yer edinebilmesi ve ne yaptığını realite olarak gerçekleştiğini görebilmek” dedi.
Tarım Lisesi öğrencileri ise, “İlk başta geldiğimizde çok farklı şeyler hissettik. Kitapta gördüğümüz zaman pek fazla ilgimizi çekmiyordu ama burada doğayla baş başa kaldığımızda incelediğimizde daha farklı şeyler öğrendik. Sadece okumak yetmiyor, görerek bilgi edinmek daha da fazla şeyler bırakıyor” şeklinde konuşarak uygulamanın çok faydalı olduğunu belirttiler.

20120418aw000151_02.jpg20120418aw000151_03.jpg20120418aw000151_04.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.