Öğrencilere “Mezun Oldum, Ya Sonra…” Semineri

Öğrencilere “Mezun Oldum, Ya Sonra…” Semineri

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile yürütülmekte olan “Mesleki Gelişim İçin Bafra TSO İle İş Birliği” projesi kapsamında ‘Mezun Oldum, Ya Sonra” semineri gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile yürütülmekte olan “Mesleki Gelişim İçin Bafra TSO İle İş Birliği” projesi kapsamında ‘Mezun Oldum, Ya Sonra” semineri gerçekleştirildi.
“Mesleki Gelişim İçin Bafra TSO İle İş Birliği Projesi” kapsamında Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Maral Akademi işbirliğinde gerçekleştirilen “Mezun Oldum, Ya Sonra” konulu seminerin sunumunu Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Yönetici Koçu / Kariyer Danışmanı Ruhan Maral gerçekleştirdi. 
Seminer öncesi Proje hakkında açıklamalarda bulunan Muhasebe Finansman Bölüm Öğretmeni ve Proje Danışmanı Selim Aksar “Okul olarak öğrencilerimizin nitelikli eğitim almaları kişisel gelişimlerini tamamlamaları için Bafra TSO ile İşbirliği yaparak projeler yürütüyoruz. Bu kapsamda daha önceki yıllarda 42 öğrencimiz ve 7 öğretmenimize KOSGEB destekli Girişimcilik, 200 öğrenci ve 20 öğretmene Liderlik ve Motivasyon eğitimleri verildi. Ayrıca 2 büyük işletme ve 3 fakülte ziyareti yapıldı. Bu yılda hazırladığımız bu proje ile birçok faaliyet planlanmıştır. Tüm bu süreçlerde bizlere destek veren Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Serdal Sefa Kocabaş başta olmak üzere değerli yönetim kuruluna ve faaliyetlerin gerçekleşmesi kısmında katkılar sağlayan ekibine teşekkür ederiz” dedi.
Bafra TSO Meclis Başkanı Hakan Yıldırım “Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak okulumuzla gerçekleştirmiş olduğumuz proje meslek liselerinin iş dünyasında değerini ortaya koyarken, burada okuyan öğrencilerimizin de mezun olduklarında kendilerine yol gösterici fikirler oluşturmalarında faydalı olacağını düşünüyorum. Bu kapsamında siz değerli öğrencilerimize bir nebze katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sunumunu yapmak üzere bugün aramızda olan Yönetici Koçu / Kariyer Danışmanı değerli Ruhan Maral’a çok teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise “Eğitim öğretim konusunda bizlere tereddütsüz destek veren Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Serdal Sefa Kocabaş ve yönetim kurulu ile ekibine, Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Yönetici Koçu / Kariyer Danışmanı Ruhan Maral sunumunda motivasyon ve kariyer yolculuğu temalı konularını yaşanmış hikâyelerle paylaştı. 
Maral “Değerli öğrenciler her şeyden evvel yarın ne olmak istiyorsunuz, nerede olmak istiyorsunuz? bununla ilgili hayal kurmalısınız ve o hayalinize kavuşmak için mücadele etmelisiniz, çabalamalısınız. Hayatınızın kariyer yolculuğu için hazırlıklar yapmalısınız, her ne yaparsanız yapın en iyisini yapmalısınız. Bu yolculukta karşınıza engeller çıkacaktır, kolaylıklarda olacaktır.  Bunlar gayet doğal süreçler. Tabi ki burada sizlere destek veren öğretmenleriniz var, belki geleceğinizin şekillenmesinde de etkili olacak isimler olacaktır. Unutmayın ki “Büyütecinizi neyin üzerine tutarsanız olduğundan daha büyük gözükür gözünüze. Sorunlara odaklanırsanız sorunlarınız, çözümlere odaklanırsanız çözümleriniz büyüyecektir” dedi.
Konuşmasını sinevizyon eşliğinde tamamlayan Ruhan Maral’a” Seminer sonunda günün anısına hazırlanan plaketi Bafra TSO Meclis Başkanı Hakan Yıldırım ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu taktim etti. Ayrıca öğretmenciler ve öğretmenler tarafından da çiçek verildi.
Programa Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Yıldırım, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Yavuz Demir, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Avcı, okul idaresi ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

ogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri-7.jpgogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri-6.jpgogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri-5.jpgogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri-4.jpgogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri-3.jpgogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri-2.jpgogrencilere-mezun-oldum-ya-sonra-semineri1.jpg


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.