BAFRA'DA ÖĞRENCİLERDEN YAŞLILARA SAÇ BAKIMI

BAFRA'DA ÖĞRENCİLERDEN YAŞLILARA SAÇ BAKIMI

Samsun’un Bafra ilçesinde “Yaşlılar Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

A+A-

Bafra İsmail Ahıskalı Eğitimi Merkezi Türk Kızılayı Sosyal Kulübü ve Kardeş Eli Projesi kapsamında Yaşlılar Haftası dolayısıyla Bafra 75. Yıl Huzurevi’ni ziyaret ettiler. Yaşlılara saç bakımı, kişisel bakım ve saç kesimi yapıldı. Öğrenciler ile yaşlılar arasında güzel dostluklar kuruldu. Huzurevi sakinleri için hazırlanan yaş pastayı Bafra 75. Yıl Huzurevi sakinleri adına Hasibe Nine, Bafra İsmail Ahıskalı Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Gençay, Aile ve Sosyal Politikalar 75. Yıl Bafra Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, birlikte kestiler. Öğrenciler huzurevi sakinlerine pasta ikramında bulundular.
Pasta kesiminden sonra bir konuşma yapan, Bafra İsmail Ahıskalı Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Gençay, “Öğrencilerimiz ve idarecilerimiz bu anlamlı günde, anlamlı çalışmadan çok memnun oldular. Anne, baba, nine ve dede gibi aile büyüklerine karşı duygu ve düşüncelerinin, onlara karşı duyulması gereken saygı ve sevginin sonsuz olması gerektiği konusunda hem fikir oldular. Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı bu çalışmadan büyük gurur duydum. Bafra İsmail Ahıskalı Eğitimi Merkezi’nde bu tür etkinliklerin yapılması, öğrencilerin eğitim ve sosyal duyarlılıklarının artırılması için çok önemlidir” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar 75. Yıl Bafra Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, “Hayat sürecinin kaçınılmaz evrelerinden biri de yaşlılıktır. İnsan doğar, büyür, gençlik döneminden sonra olgunluğa erişir ve ardından yaşlanıp, ihtiyarlar. Yaşlılık, canlılıkla ilgili birçok olayın iç içe geçmesi dolayısıyla hem anlaşılması hem de anlatılması zor bir süreçtir. İnsan yaşlanması, biyolojik, ekonomik, sosyal ve psikolojik boyutlar içinde etkileşen karmaşık olayların toplamıdır. Ülkemizdeki yaşlıların toplumdaki ve aile içerisindeki konumlarını korumak ve güçlendirmek amacı ile 1990 yılından itibaren 18-24 Mart tarihleri arası, ‘Yaşlılar Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu hafta aracılığı ile yaşlılarımızın toplumla bütünleşip kaynaşmaları ve toplum için değerli ve önemli olduklarını bilmeleri amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Huzurevinde kalan yaşlılar ise kendilerini ziyaret eden idarecilere, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.