Öğrencilerden olası  kuraklık ve sel felaketlerine fidanlı uyarı

Öğrencilerden olası kuraklık ve sel felaketlerine fidanlı uyarı

Bafra'da öğrenciler kuraklık ve sel felaketlerine karşı çan çalarak tüm dünyaya uyarılarda bulundu.

A+A-


Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar taşıyan öğrenciler çan çalarak, yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı Bafra’da tüm dünyaya mesaj verdi. 10/F sınıfı öğrencisi Cemile Ceyda Aygün, mizansen olarak dünyanın 2016 falına baktı. 10/F sınıfı öğrencisi Mehmet Selin Can da doğanın yok oluşuna sala okudu. Öğrencilere destek için gelen öğretmenler ise çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak için toplandıklarını söyledi.
İngilizce Öğretmeni Naim Okay, “2015 yılı son 135 yılın en sıcak yılıydı. 2016 yılının bilimsel verilerle çok sıcak olacağı bilgileri var. Halkımıza bu bilgileri aktarmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sahip olduğumuz doğal kaynakları hoyratça kullanmak yerine bu bilimsel uyarılar ışığında daha bilinçli, daha güzel kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Öğrencimiz sala okudu. Çevremiz ölüyor, salasını verdi. Aynı zamanda çanlar çalıyor, bu çanlar tehlike çanları. Her geçen gün doğamız yok olmak üzere. Bunun halkımıza duyurulması ve bilinçlendirilmesi açısından bir aktivite yapıyoruz” dedi. 
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun da katıldığı etkinlik sonunda vatandaşlara ücretsiz olarak 700 çam fidanı dağıtıldı.

manset-2.jpg

baframanset.jpgbafra-2-012.jpgbafra-3-011.jpgbafra-4-009.jpgbafra-5-007.jpgbafra-6-005.jpgbafra-8-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.