Öğrencilerden Engellilere Destek

Öğrencilerden Engellilere Destek

Samsun'un Bafra İlçesinde Bulunan Altınkaya Anadolu Lisesi Öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Naim Okay Liderliğinde Görme ve Bedensel Engellilerin Bafra'da ve Çağımızda Yaşadığı Zorlukları Anlatan Engelsiz Bafra Fotoğraf Sergisi açtı.

A+A-

Proje kapsamında öğrenciler Bafra'daki engelli dernekleri ile tanışma toplantıları yapıp, Yaşadıkları zorlukları sıkıntıları ve engelleri dinlediler. Öğrenciler bir hafta boyunca engelli insanlara engel olan yüzlerce fotoğraf çektiler.

Çekilen fotoğraflarıda engelli derneklerinde katılımıyla vatandaşlara Alparlan Türkeş parkında sergilediler. Ayrıca Bedensel ve Görme Engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları hissettirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla '' Bizimle 5 (beş) dakika empati kurarmısınız?'' Adında bir de etkinlik yaptılar. Bu etkinlik, sağlıklı insanların tekerlekli sandalyeye oturmalarını sağlıyarak bedensel engelli bireyleri, göz bantlarını takarak ise görme engelli bireylerin hayatında yaşadıkları zorlukları empati kurarak anlamayı sağladılar.

Bafra Sakatlar Derneği Yönetim kurulu üyesi de olan Naim Okay '' Engelli bir bireyin yanlız bir yere gitmesi, sosyal faaliyette bulunması çok zordur. Bu konuda herkese görev düşüyor. Toplum engellilerle ne kadar çok empati kurarsa yaşadıkları zorluklar ve engeller o kadar azalır. Öğrencilerimizle amacımız bu empatiyi kurmalarını sağlamak.''dedi.

Osman Talha Koca isimli öğrenci ise 5 dakikalığınada olsa tekerlekli sandalyeye oturup caddede ilerlemeye çalıştığını ancak engelli insanların yaşamlarının düşündüğünden çok daha zor olduğunu anladığını belirtti. 

Görme engellilerin yolda yürürken yaşadığı zorluklara ve sorunlara dikkat çekmek için gözlerini kapatan Melek Acar isimli öğrenci ise,'' Görme engelli insanları daha iyi anladığını ve artık onların en büyük yardımcısı olacağını söyledi.''

Nuri Çakır adlı vatandaş ise, Engellilerin ulaşabilirlik anlamında çok büyük sıkıntılar yaşadığını, bir çok resmi dairelere, bankalara ve iş yerlerine girmekte sıkıntı çektiklerini getirdi. Bir çok yerde de maalesef kaldırım olmadığını, olan kaldırımlarında bir çoğunun ya rampası yok ya rampası çok yüksek ya da ortasında elektrik direği geçiyor. Buradan yetkilere sesleniyorum, '' Bizde bu toplumun bir parçasıyız. Lütfen engellileri iyi düşünsünler'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.