Öğrenciler Yaya Geçitlerini Hayata Saygı Duruşu Sloganıyla Kırmızıya Boyadı

81 ilde ve ilçelerinde Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu düzenlendi.

A+A-

Öğrenciler yaya geçitlerini "Hayata saygı duruşu" sloganıyla kırmızıya boyadı

81 ilde ve ilçelerinde  Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu düzenlendi.  İçişleri Bakanlığınca  trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 29 Eylül Perşembe günü, ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla kampanya gerçekleştirildi.

Bafra ilçesinde Bafra Adliyesi önünde Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve kurum amirlerinin katılımı, okul öğrencilerinin iştirakleri ile İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yaya geçitlerini kırmızıya boyandı. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve kurum amirleri öğrencilerle birlikte yaya geçidini kırmızıya boyadı.Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen etkinlikte  yaptığı konuşmada, ‘’Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla ilçe  genelindeki yaya geçitleri kırmızıya boyanmaya başlandı.Bafra ilçesi Türkiye çapında örnek bir tutum ve davranış içinde. Çünkü Bafra’ya  geldiğimiz zaman hepimiz görüyoruz ki yayalarımız yola adım attığı zaman sürücülerimiz saygılı ve hemen duruyorlar. Yayalara yol veriyorlar. Bu medeni davranışın yayılması ve kazasız yıllar temennisinde bulunmak istiyorum.   “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edecek.  Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanacak, trafik ışığı bulunmayan ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “ÖNCE YAYA” görselleri uygulanacak. Bu etkinliğin örnek olmasını diliyorum.’’dedi.Konuşmanın peşinden Bafra Adliyesi önünde Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve kurum amirlerinin katılımı, okul öğrencilerinin iştirakleri ile İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yaya geçitlerini kırmızıya boyandı.

ogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-001.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-002.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-003.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-004.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-005.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-006.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-007.jpgogrenciler-yaya-gecitlerini-hayata-saygi-durusu-sloganiyla-kirmiziya-boyadi-008.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.