Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “ Avrupa’da Stajyer, Gelecekte Zanaatkar” adlı Erasmus+ projesi ile öğrencilerine Portekiz ve Avusturya’da stajlarının ardından sertifika verildi.

A+A-

Öğrenciler, gittikleri ülkelerde iki haftalık staj çalışmaları yaptılar ve Avrupa’yı gezme, tanıma fırsatı yakaladılar.Öğrenciler gittikleri ülkenin lezzetlerini kendi reçetelerine ekleme şansı yakaladılar.Staj çalışmalarının sonunda hem Katılım Sertifikası hem de Europass Hareketlilik belgesi aldılar. 

Proje Danışman Öğretmeni Mahmut Ünal tamamlanan proje ile ilgili olarak: “Okulumuz son iki yıl Erasmus+ projeleriyle öğrenci ve öğretmenlerini Avrupa’ya göndermektedir. Gelecek sene de başka bir projemizi Ulusal Ajansa gönderdik. Okulumuz adına Avrupa’da staj gelenek haline gelmektedir.” 

Ünal,  “Günümüzün dikkat çeken yaklaşımlardan birisi de 'Artizan'. Kültürümüzde zanaat olarak karşılık bulan bu terim için  el yapımı karşılığı da kullanılabilir. Dünya üzerinde sanayi devrimiyle gün geçtikçe makineleşen üretim dünyasında kaybolmaya yüz tutan zanaat yeniden hem de ciddi boyutta önem kazanmakta. Hatta kimileri buna zanaat devrimi demekte.Dünyada özellikle de Avrupa’da değişen bu algıyı karşılamak için ciddi oranda 'Butik Üretim' söz konusu. Zanaatkarlar bu sektörün içerisinde ciddi bir pay elde ediyorken ülkemizde hâlâ endüstriyel üretimin yansımaları popüler durumda. Endüstriyel üretimin getirisi ile özel üretimin getiri arasındaki ciddi farkı görmemek mümkün değil. Avrupa’nın gözde akımının ülkemizde henüz karşılığı yeteri kadar karşılanamamakta. Kendi ülkemizde bu kavramları yeteri kadar hikâye edebilirsek katma değerli ürünlerle dünya ekonomisinde hak ettiğimiz değeri alacağız. Bu doğrultuda hazırlanan projeyle Avrupa'nın butik çikolata ve pastacılıkta dünyada önemli bir konuma sahip olan karakteristik ülkelerinden Avusturya ve Portekiz’e öğrencilerimizi götürdük.” dedi.

ogrenciler-sertifiklarini-aldi-1.jpg

ogrenciler-sertifiklarini-aldi-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.