ÖĞRENCİLER FELAKETLERE KARŞI UYARDI

ÖĞRENCİLER FELAKETLERE KARŞI UYARDI

Samsun’un Bafra ilçesinde öğrenciler, 2013 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyarılarda bulunarak 2 bin adet fidan dağıttı.

A+A-

Bafra Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ile Altınkaya Anadolu Lisesi Çevre ve İzcilik Kulübü’nde Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ellerinde ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan öğrenciler çan çalarak, yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyarılarda bulundular. 
Altınkaya Anadolu Lisesi 10. Sınıf Yabancı Dil öğrencisi Emrullah Çaban, “Bizler 2013 yılında dünyanın karşılaşacağı felaketlerin tek sebebinin küresel ısınma olmayacağının farkındayız. İnsanoğlu kendisine emanet edilen tabiatı hoyratça kullandıkça, çevre felaketleri sürecek. 2013’e girmeye saatler kala, halkımızı 2013 yılındaki muhtemel olumsuzluklara karşı uyarmak ve dikkatlerini çekmek amacıyla tehlike çanları çalıyoruz. Ve diyoruz ki, yeni yılda soluduğumuz havayı, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeden, tasarruflu kullanalım” dedi.
10. Sınıf Yabancı Dil öğrencisi Beyza Nur Özeren de, “Bilim adamlarına göre 2013 yılı geçtiğimiz yıllara dünyanın bir tarafında yoğun yağışlar yaşanırken diğer tarafında daha kuraklık yaşanacağı söyleniyor. Biz de halkımızı bu konuda sahip olduğu kaynakları daha verimli sorumlu kullanmaları için tehlike çanlarımızı çalıyoruz. Biz bu tehlikenin farkındayız. Halkımızın da bilinçlenmesini istiyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Serdal Şahin, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan ve öğrenciler, Bafra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 2 bin adet fıstık çam fidanını vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.