NOTERLİK RÜYA BELGESEL OLDU

NOTERLİK RÜYA BELGESEL OLDU

Emekli öğretmen Hasan Sancak'ın, rüyasında görüp notere onaylattığı reklam filminin ünlü bir meşrubat firması tarafından çalındığı iddia ederek açtığı dava belgesel konusu oldu.

A+A-

Alaçam ilçesinde ikamet eden emekli öğretmin Hasan Sancak'ın "Rayamı çaldılar" diye açtığı dava Samsun Adliyesi'nde aleyhinde sonuçlanmıştı. Ancak Sancak, pes etmeyerek davayı Yargıtay'a taşıdı. Dosya Yargıtay'da incelenmeyi beklerken, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri Kürşat Semih Tosun (22) ve Süleyman Fuat Sert (22) tarafından, 'Noter Onaylı Rüya’nın Alaçam’da belgesel olarak çekimine başlandı. Belgesel çekimini gerçekleştiren Kürşat Semih Tosun ve Süleyman Fuat Sert, yaptıları açıklamada," Alacamlı öğreancileriz. Belgesel yapımı dersimiz için Hasan Sancak'ın hayat hikayesinin çekimine başladık. Onun ilçemizin tanıtımı konusunda ve senaryolarını kopyalayan dev şirketlere karşı vermiş olduğu mücadeleyi yakından gördük ve şahit olduk. Azmini ve mücadelesini belgesel yapmaya karar verdik. Çünkü Hasan Sancak dünyada eşi benzeri olmayan bir olayı gerçekleştirmiştir. Gördüğü rüyasını notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişidir. ’Bizler bu rüyanın dünyadaki ilk ve tek ‘Gıda Işınlama Senaryosu’ olduğunu da biliyoruz. 'Noter Onaylı Rüya’ sayesinde Alaçam’ın ismini Türkiye ve dünyada milyonlarca insana duyurmuştur. Bu rüyasının büyük şirketler tarafından kullanıldığını iddia etmesi ve dünyada ilk defa, dünyaca ünlü bir meşrubat şirketini mahkemeye vererek dava açması, hukuk mücadelesi başlatması, belgeseli yapmamıza sebep oldu" dediler.
Hasan Sancak ise, kendisine destek verilmesinden dolayı mutlu ulduğunu belirterek, dosyanın Yargıtay'da olduğunu, haksızlığa uğradığını, Yargıtay'ın lehine karar vereceğine inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.