NEYZEN TEYFİK EDEBİYAT ŞÖLENİ

NEYZEN TEYFİK EDEBİYAT ŞÖLENİ

Bafra ilçesine bağlı Kolay beldesinde “Neyzen Tevfik Edebiyat Şöleni” düzenlendi.

A+A-

Hicivleri ile tanınan şair ve ney ustası Neyzen Tevfik’in anısına düzenlenen edebiyat şölenine Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Jandarma Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, 30 şair ve yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı. Kolay Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikteki program Kolay Lisesi Öğrenci Korosu’nun söylediği şarkılarla başladı. 
Emine Pişiren yaptığı açılış konuşmasında etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Sanatçı Volkan Cezayirli’nin ney konseri sonrası TRT İzmir Radyosu Türk halk müziği sanatçısı Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık, “Edebiyatgalerisi.net sevdalıları olarak böyle bir günü büyüklerimizin katkılarıyla hep birlikte burada Neyzen Teyfik’in manevi huzurunda, ailesinin çevresinin akrabalarının bulunduğu bu beldede birlikte bu etkinlikte paylaşmak istedik. Neyzen Teyfik’in bir sanat yönü vardır bir neyzen tarafı vardır. Bir de felsefe filozof tarafı vardır. Neyzen Teyfik’in 'marjinal' dedikleri farklı bir insan yapısı tipi vardır. Atatürk’le muhabbeti vardır. Rıza Şah Pehlevi’nin huzurunda ney çalmışlığı vardır. Aldığı üç kuruşu getirip fakirlere dağıttığı vardır. Neyzen bir gönül insanıdır. Neyzen maddeye yaratılmış gözüyle bakar. Madde de manayı arar. Tasavvufu çok iyi bilir. Bir şiirinde şeriat, tarikat marifet hakikatten bahseder. İşte bu dediğimiz dört kapı aslında Anadolu’daki tasavvufu bir tarafıyla bildiğimiz gibi Mevlana’nın, öbür taraftan da bildiğimiz gibi Hacı Bektaşi Veli’nin ve onların yolunda olan Yunusların yoludur” dedi.
Neyzen Tevfik Edebiyat Şöleni etkinlikleri çerçevesinde yapılan Liseler Arası Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödül verildi. Ayrıca öğrencilere şairler kitaplarını hediye etti. Yarışmada birinci olan Bafra Lisesi öğrencisi Hatice Polat’ın şiirini okumasından sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Etkinlik, Kolay Lisesi Folklor Ekibi’nin gösterileriyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.