Neden Bizi Ettin Arab Ya Rab
Neden bizi ettin Arab ya Rab
“Evlatlarınıza güzel isimler koyun” denildi Arab isimleri kastedildi…
Kaya, ırmak, deniz… Allahın yarattığı esmasının teceligahı varlıklar, ama bu isimler kınandı… Kur’anda geçmeli denildi. Kur’an Allahın da evren Allahın değil mi…
Neden bizi ettin Arab ya Rab
Evet şimdi de Fransız olduk ticari tabelalarımız hep Fransız… Laikliği de Fransadan aldık… “Neden bizi Fransız ettin yarab” cuma günü değil pazar günü tatil günümüz oldu… 80 milyon cuma günü tatil olsun dese de boş… Hani demokrasi vardı hani adalet… 80 milyon sıfır kadar ağırlığımız, çünkü nükleerimiz yok…
Neden bizi ettin Arab ya Rab
“Halid kolundanım” de cennete gir denildi… Nükleer mi üretmiş oluyoruz halidi olunca… Yalandan kim ölmüş…
Neden bizi ettin Arab ya Rab
Ruh göçü var, bir Arab beynine sarıldık bir Fransız beynine… Hani bizim beynimiz…
Neden bizi ettin Arab ya Rab
Allah de tanrı deme denildi… Esması eksiklere de Allah dedik… Cahiliye arabları gibi de laik olduk… Fransız kadar da… Vahiy ile elde edilen öğretilere deney ile de varılır.. İmamı azan aklın güçllü olduğunu savunmuşlardandır… Akıl cebrailin okuduğu her şeyi okur… Vahiy aklı denetlemek için var… Matematikte ki sağlama gibi bir görevi var vahyin .vahiylede yanılan var çünkü…aklı bozuksa insanın vahiyle de zararlıyı seçer… Irkçılığımız kadar nefisciliğimiz kadar aklımız da vicdanımız da bozuktur. Vahiy bile aciz kalıyor bozuk akla doğruyu seçtirmekte…
Arab “Allah”de der… Hristiyan “Tanrı”de der… Esmayı eksiltme yeter der Kur’an ise…
Evet… Öncelikle bu kullanılan kelimelerin kökenine ve tarihçesine bir bakalım. Örneğin, “Tanrı” kelimesi nasıl ortaya çıkmış ve ilk ortaya çıktığında neyi ifade etmiştir?
Tanrı sözcüğü Türkçe‘dir ve kökeni Tengri’dir. [1] Arapça kökenli Allah adından farklı olarak, cins isimdir. Bu kelimenin Arapça‘daki karşılığı, ”İlah“tır. Büyük yaratıcı, her şeye kadir olan yaratıcı, olağanüstü güç ve kudret sahibi anlamlarına gelmektedir. Orhun Yazıtları‘nda rastlanan Gök Tanrı ve benzeri ifadeler, Türk dinsel inancında görülebilen, Allah benzeri özel isimlerdir…
Evet “Allah” bu adla veya “esmâ-i hüsnâ” adı verilen 99 isminden biriyle anılmalıdır. Bununla birlikte, dinimizin bildirdiği mutlak kemal sahibi, noksanlardan münezzeh olan yüce Allah’ı “Tanrı” diye anmak da İslam inancına aykırı olmaz…
Cahiliye arabı da “Allah kelimesini kullanıyordu ve laiklerdi de ama diyanet şu fetvayı vermiş… “Tanrı” kelimesi, Arapça “ilah” kelimesinin karşılığıdır. “İlah” daha çok, Allah’tan başka ibadete layık görülen varlıklar için kullanılır. “Allah” kelimesi onun bizzat kendisini ifade eden özel ismidir. Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre “Allah” kelimesi, Cenab-ı Hakk’ın yüce zatına ve bütün kemal sıfatlarına delalet eden özel ismidir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Öte yandan “Allah” kelimesi bütün Müslümanlar için tevhid inancını temsil eden ortak bir bağ niteliğindedir. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını “Allah” diye anmaları daha doğru olur. Sıkıntı “ortak özellik vermektedir”müşrik Arab “Allah” derken kur’andaki özellikleri vermemişti çünkü.
Evet imanınız ve inancınız bütün olsun ALLAH DEYIN RAHMAN DEYIN TANRI DEYİN yeter ki inanın yüce Rabbimin emirlerine uyun kuran rehberiniz olsun gerisi teferruat.
insanlarının ayarlarıyla neden uğraşıyorsunuz. Türkçe düşmanlığıdır bu…
Arabçaya-Fransızcaya düşman olun Türkçeye düşman olduğunuz kadar da…
Neden bizi ettin Arab ya Rab… Şimdi de Fransız olduk Fransız gibi pazar günü tatil yapıyoruz… Adalet bizi nüklerimiz yok diye sıfır değerde görüyor… Sayımız çok ama gücümüz etkimiz sıfır…
Yazarımız Haber Portalı Yazarıdır
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.