NEDEN BAFRA BU LİSTEDE YOK?

NEDEN BAFRA BU LİSTEDE YOK?

Resmi Gazete’de Yayınlanan Son Karara Göre, 53 İlde Bir Alt Bölgedeki Teşviklerden Yararlanacak İlçeler Belirlendi .

A+A-

Bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında, kararda yer alan Türkiye’nin muhtelif yerlerindeki ilçelerde gerçekleştirilecek yatırımlar, ilçenin bulunduğu ilin bir alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden; söz konusu ilçelerin organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar ise bulunduğu ilin iki alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlanacak.

Yeni uygulama ile 8 ilçe yatırım desteklerinden sigorta primlerine kadar Amasya  ve Merzifon  gibi 4. Bölge olarak değerlendirilecek. 

Söz konusu ilçelerin organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar ise bulunduğu ilin iki alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlanacak. İlçelerdeki  OSB’ere yapılacak yatırımlar ise 5. Bölge olarak değerlendirilecek olup buralara yapılacak yatırımlar indirim ve teşviklerden daha fazla yararlanacaklar.

 Resmi gazetede yayınlanan karar ile Samsun’un ilçelerinden Havza, Kavak, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık ilçeleri artık Bölgesel teşvik uygulamasında Samsun’dan farklı değerlendirilecek.

Bafra yine listelerin dışında kaldı. Kapıkayası,Kuş cenneti,Kral mezarları,İkiztepe Höyüğü, Şelaleri, insanların en büyük beklentisi OSB gibi yatırımların başlangıç noktası olan Bafra! yine kapsam dışında kaldı.

Şimdi Bafra'nın önde gelen Siyasetçi , İş Adamı ve STK yöneticilerimizin bu durumun takipçisi olacaklarına umudumuz var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum