Necmettin Kayar, Üç ayların başlangıcı bolluğun bereketin habercisidir

Gazeteci Abdullah Özdemir’in sunduğu ve Bafra Müftüsü Necmettin Kayar’ın konuk olduğu program da Ramazan ayının habercisi olan üç aylar konuştu. Kayar, Üç ayların başlangıcı bolluğun bereketin habercisidir” dedi.

A+A-

EN BÜYÜK HÜZNÜ PEYGAMBER EFENDİMİZ YAŞADI

İslam Kültüründe Recep, Şaban ve Ramazan aylarımız biz Müslümanlar için feyzin bereketin, bolluğun manevi iklimin başlamış olduğu bir ay diyen Bafra Müftüsü Necmettin Kayar, “Bu aylarında ilk Cuma gecesi Regaip Kandili dediğimiz, kendisinden rağbet edemeyeceğimiz, kendisinde geri duramayacağımız birinci kandil gecemizle beraber başlıyoruz. İkinci kandilimiz Şaban ayının yine ikinci gecesi olan Miraç kandilimiz sevgili peygamberimizin büyük bir mucizesinin yaşamış olduğu amcasını ve eşini kaybetmiş olduğu bir dönemde, büyük bir hüzün yaşamış olduğu zaman dilimin de yüce rabbim hiçbir peygambere nasip olmayan güzelliği sevgili peygamberimize lütfederek onu katına makamına çağırıp böyle bir Miraç mucizesi yaşanmış oldu.

PAZARTESİ PERŞEMBE GÜNLERİ ORUÇ TUTMAYI PEYGAMBERİMİZ TAVSİYE EDİYOR

Cumartesi başlayacak olan Recep ayının biri ile beraber ondan sonra ki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaip kandilimiz olacak. İlk kandil gecemizi de inşallah böylelikle idrak etmiş olacağız. Hem kandil geceleri hemde üç ayların tamamı vatandaşlarımızın nafile ibadet olarak çoğaltmış olduğu zaman dilimleri. Mümkün mertebe bu aylar içerisinde pazartesi ve Perşembe günlerini oruçlu geçirmeyi sevgili peygamberimiz oruçlu geçirmeyi tavsiye ediyor. Tabi bu sağlık sıhhati yerinde olan, arzu eden kardeşlerimizin mümkün mertebe aslında hayatlarının her haftasını ayın ortasını bu şekilde oruçlu geçirmeleri elbette onlar için güzel olan nafile olan bir davranışlar bu üç aylarda sevapları daha da çoğalıyor.

BİR İYİLİK SICAK BİR YUVA

Bizim halkımız takdire şayan bir halk, merhamet duyguları gerçekten yüksek olan bir toplum. Merhamet damarlarımız halen güçlü şekilde çalışıyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Vakfı aracılığı ile İdlib için kampanya yapıldı. Savaşın olmuş olduğu yerlerde gerçekten büyük bir dram var, fakirlik var, yoksulluk var, insanlar evlerinden yurtlarından oldu. Emperyalist ülkelerin  kendi aralarında ki kavgaları maalesef masum, mazlum halkın ezilmesine sebep oldu. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığımız, bir tuğla bedeli 10 lira olan bedeli sms kullanarak katılabiliyor. Yada 6 bin lira karşılığında 24 Metrekare bir briket evin yapımına vesile olabiliyor. Bu konuda bize gelen yazı gereği bizde Şubat ayının 1’inden 10’nuna kadar müftülüğümüzde sayın kaymakamımızın oluru ile beraber kampanya başlattık. Vatandaşlarımızdan bir ev ben yapmak istiyorum diyen varsa onların o yapmış olduğu hayırları isimleri ile beraber belirtilecek yada gücü nispetinde ne kadar yardım yapabiliyorsa inşallah bizler Bafra Müftülüğü olarak yapacağız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.