Nebiyan’ın eşsiz doğasını Ali’nin Yer'inde keşfedin

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine 28 km uzaklıkta olan ve her mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunan Nebiyan Yaylası sadece Samsun değil, bölge halkını da kendine çekiyor

A+A-

Doğal güzelliklerinin yanı sıra eşsiz lezzetler sunarak ismini duyuran ve Nebiyan Yaylası’nda bulunan Ali’nin Yeri usta ellerden çıkan lezzetleriyle, ziyaretçilerine hizmet veriyor.

“PANDEMİ SÜRECİ OLMASINA RAĞMEN, DOĞASEVERLER BURAYA GELMEYE DEVAM EDİYOR”

Nebiyan Yaylası’nda bulunan Aydınpınar Mahalle’sinin muhtarı Mehmet Köse, “ Doğası harika olan köyümüz turizm açısından Karadeniz için güzel bir yer. Her yerden insanlarımız buraya geliyor. Pandemi süreci olmasına rağmen,  doğaseverler buraya gelmeye devam ediyor.      Doğa güzellikleri kadar, yazın fındık ve fasulye hasadını yapılıyor olmasının da nüfusu arttırdığını belirten Köse, kış geldiğinde de kar manzaralarının ziyaretçilerin Nebiyan Yaylası’nı tercih etmesine sebep olduğunu belirtiyor” dedi.

“YEMEKLERİMİZİN SIRRI ETİN GÜZEL, HAYVANIN GENÇ OLMASINDAN GEÇİYOR”

Nebiyan Yaylası’nda 2019 yılında Fasulye Festivali gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen festival ile daha çok kişinin gelmesine sebep olan Nebiyan Yaylası’nda bulunan Ali’nin yeri de ziyaretçilere lezzetli yemekler sunuyor. İşletme sahibi Ali Muhçu, doğal güzelliklerin içinde doğayla bütünleşmiş olan ve aile ortamı sıcaklığında semaverde çaylarını içerken yemekleriyle de gönle hitap ediyor. “ Yıllarca lokantacılık yaptım ve doğanın içinde böyle bir yer açmak için çok uğraştım. Yemeklerimizin lezzeti eti iyi seçmekten, işi iyi bilmekten geçiyor. Ben memnunum gelenleri de memnun etmeye uğraşıyoruz. Yemeklerimizin sırrı etin güzel, hayvanın genç olmasından geçiyor. Türkiye’nin her yerinden müşterilerimiz, ziyaretçilerimiz var. Pandemi olmasına rağmen talep azalmadı ve telefonla arayıp açık mısınız diye çok soran oluyor.” Muhçu son olarak yaz kış ziyaretçilerine açık olduklarını belirtti.

Pandemi koşullarında tedbirlerini alarak hizmete devam eden Ali’nin Yeri, ziyaretçilerini bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.