NEBİYAN DOĞA FESTİVALİ BAŞLADI

NEBİYAN DOĞA FESTİVALİ BAŞLADI

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde doğa harikası Nebiyan Dağı'nda düzenlenen 'Nebiyan Doğa Festivali' renkli görüntülerle başladı.

A+A-

'Karadeniz'in terası' olarak nitelendirilen 1224 metre rakımda bulunan Nebiyan Dağı'nda Samsun 19 Mayıs Belesiyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Nebiyan Doğa Festivali', renkli görüntülerle başladı. 

FESTİVALE YOĞUN İLGİ 

Festivale Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, eski milletvekili Suat Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YARIŞMALAR NEFES KESTİ 

Festivalde, Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) konser verdi. Samsun İsmail Türedi Atlı Binicilik Kulübü ile Büyükşehir Belediyesi Atlı Binicilik Kulübü'nce at gösteri sunuldu. Mehteran takımının gösterisinin de gerçekleştirildiği festivalde foto safari, tahta araba yarışları, atıcılık, Nebiyan fasulye yemeği yarışması düzenlendi.

19 MAYIS'I DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ 

Samsun 19 Mayıs ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Nebiyan Dağı ve çevresinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daha önce doğa turizm alanı ilan edildiğini dile getiren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Nebiyan, boyları 50 metreyi geçen gürgen ağaçları, suyu, fasulyesi ve kestanesi ile marka olan doğa harikası bir bölge. Birlik ve beraberlik içinde ilçemizi dünyaya tanıtmak istiyoruz.İlçemiz Kızılırmak Deltası, Nebiyan Dağı ve sahili ile cazibe merkezi. İlçemizi sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmak istiyoruz." ifadesini kullandı. Festival bugün sona erecek. hedefhalk

10-063.jpg

20-008.jpg

30-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.