NAMAZ GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU SAMSUN’DA

NAMAZ GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU SAMSUN’DA

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen Namaz Gönüllüleri Platformu

A+A-

Ahmet Bulut ve Dursun Ali Taşçı, Samsunlulara namazın önemi hakkında bilgi verdiler. 
Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı'nda gerçekleşen konferans Mehmet Yazgan'ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından konferansın açılış konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı Mustafa Küçük, "AGD, milli ve manevi değerleri geliştirmeyi ve buluşturmayı amaç edinmiş, Türkiye'nin sivil toplum örgütüdür. Bu anlamda Samsun'da üzerine düşen görevleri yapma gayreti içersindedir. Her yaş grubundan gençlerimizle milli ve manevi değerler ölçüsünce bir araya gelen ve çalışmalar yapan bir teşkilatız. Bu çalışmalarda da Samsun halkımızı yanımızda, aramızda görmekten ve destek olduğunu bilmekten memnuniyetimizi bildirmek isterim" dedi.
Namaz Gönüllüleri Platformu'nun kurulucularından İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, "Samsun'a 2006'da gelmiştim. Şimdi bizleri sizlerle buluşturan tanıdıklarımıza teşekkürleri bir borç biliyoruz. Türkiye'nin her yerinde konu namaz olunca salonlar aynı böyle tıklım tıklım oluyor. İki gün önce Almanya'daydım. Havaalanında bir ufak çocuk, annesine ‘Anne bak, namaz hocası gidiyor’ dedi. Bu çocuk adımı bilmiyor ama namazla anılmak güzel bir şey" diye konuştu.
Araştırmacı-Yazar Dursun Ali Taşçı ise yaptığı konuşmada, "Sözüme, Mevlana'dan örneklerle başlamak istiyorum. Hz. Mevlana, 'Bütün ilimlerin özü, ahirette başımıza ne geleceğini bilmektir' buyuruyor. Son hükme hazırlık yapmak boynumuzun borcudur. Bunun hocası ve hacısı yok. Hepimiz orada sıraya dizileceğiz. Öyleyse hepimiz sorumluyuz. O zaman yeniden düşünmek, başlamak ve gözden geçirmemiz gerekiyor. Dünya uyanıyor. Dünya uyurken uykuda kalmak çok kötü bir şey. Biz de gözlerimizi açmalıyız" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.