Mutlu günümüz, acı günümüze dönüşmesin

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Andiç, Düğünlerde havaya atılan mermilerden kimse kahraman olmadı, ama katil oldu” dedi.

A+A-

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Andiç, Düğünlerde havaya atılan mermilerden kimse kahraman olmadı, ama katil oldu” dedi.

Bafra’nın özellikle kırsal bölgelerinde sünnet merasimi, düğün, kına gibi organizasyonlarda havaya atılan mermilerin bir hayli fazla olduğunu aktaran Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Andiç şunları söyledi.  “Aileler aylarca, hatta belki de yıllarca bu mutlu gün için hazırlık yapıyorlar, iki ailede çok mutlu ama havaya atılan mermilerden birisi düğün merasimine gelen bir misafiri canından ediyor aylarca yıllarca hazırlık yapılan düğün ya da sünnet merasimi bir anda kabusa dönüşüyor biz muhtarlar böyle mutlu günün acıya dönüşmesini istemiyoruz diyerek şu şekilde devam etti.

Muhtarlarımla yaptığımız görüşmelerde özellikle kırsal bölgelerde düğün sahipleri ile konuşulmasını olası bir silah atma anında ayarılmasını yaptığımız toplantılarda dile getirdik, Kaymakamımızın başkanlığında toplandığımız zaman da bu gibi olayların önüne nasıl geçebilir, nasıl önleyebiliriz diyerek istişarelerde bulunuyoruz. Ben burada tekrar muhtarlarıma sesleniyorum mahallemizde olan düğünlerde silah atmamalarını bu konuda düğün sahiplerini uyarmalarını istiyorum. “En mutlu günümüz en acı günümüze dönüşmesin” dedi.

Haber : Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum