Müteahhitliğini HASYOL İNŞAATIN Yaptığı Bolu Yeni Güney Çevre Yolu Açıldı 

Müteahhitliğini HASYOL İNŞAATIN Yaptığı Bolu Yeni Güney Çevre Yolu Açıldı 

Yaptığı çalışmalar ve projelerle sektöründe lider konumunda bulunan HASYOL İNŞAAT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İçten ve Ekibi büyük bir başarıya daha imza attılar.

A+A-

Yaptığı çalışmalar ve projelerle sektöründe lider konumunda bulunan HASYOL İNŞAAT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İçten ve Ekibi büyük bir başarıya daha imza attılar.

HASYOL İNŞAAT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İçten Bafra’nın ve Samsunun gururu olmaya devam ediyor. Yaptığı çalışmalar ve projelerle sektöründe lider konumunda bulunan HASYOL İNŞAAT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İçten ve Ekibi büyük bir başarıya daha imza atarak müteahhitliğini yaptıkları   Bolu Güney Çevre Yolu Projesini bitirerek teslim etmeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, bürokratlar tarafından takdir gördü.
Bolu'nun güneyindeki yaşam alanlarına Bolu şehir merkezine girmeksizin doğrudan erişim imkanı sağlayan Bolu Güney Çevre Yolu hizmete sunuldu. 18 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, bürokratlar ve yüklenici firma HASYOL İNŞAAT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İçten katılım sağladı. 

Bolu şehrinin ulaşım altyapısında önemli bir yenilik olan Yeni Güney Çevre Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
2016 yılında ihalesi yapılan fakat ödenek yetersizliğinden 2017 yılında çalışmalara başlanılan, 2020 yılında ise kamulaştırma bazı nedenlerden dolayı proje değişikliğine gidilmiştir. 
Proje 2023 yılının nisan ayında bitirilmiş olup, açılışı 2024 yılı 
18  Mart günü yapılmıştır. 
Bu stratejik yol, D- 100 karayolu üzerinden Bolu'nun tarihi ilçelerine Mudurnu ve Göynük'e direkt erişim sağlayarak, seyahat süresini önemli ölçüde kısalttı. Eskiden 15 dakika süren yolculuk artık 2 dakika içinde tamamlanabiliyor, bu da yılda 205 milyon lira tasarruf ve 2 bin 748 ton daha az karbon emisyonu anlamına geliyor.

Törende konuşan Genel Müdürü Ahmet Gülşen, ‘’Güney Çevre Yolunun trafiğe 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet vereceğini belirterek, proje kapsamında 30 m'lik 1 adet köprü ve 2 adet hemzemin kavşağın da yer aldığını söyledi. Projeye ilişkin detayları aktaran Gülşen, 1 milyon 140 bin metreküp toprak işi, 6 bin 500 metreküp beton, 1.360 metre fore kazık, 85 bin ton bitümlü sıcak karışım imalatı yapıldığı bilgisini verdi. Genel Müdürümüz, artan araç sahipliği ve mobiliteye bağlı olarak şehir merkezlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu, inşa edilen çevre yolları ile rahatlattıklarını sözlerine ekledi. 

Bolu'da yapımı yeni tamamlanan Yeni Güney Çevre Yolu'nun açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, "Bolu Güney Çevre Yolu sayesinde D-100 Devlet Yolu ile Göynük, Mudurnu gibi tarihi ilçeler ve bölgedeki yerleşimler arasında, Bolu şehir merkezine uğramaksızın doğrudan ulaşım imkanı sağladık. Mevcut yol üzerinde sinyalize kavşaklar ile dur-kalk yaparak 15 dakikada kat edilen güzergahtaki ulaşım süresini 2 dakikaya düşürdük.
Bolu şehir merkezindeki trafiği düzenlenme kapsamında, 30 metrelik 1 köprü ve 2 hemzemin kavşakla birlikte 2,9 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz Bolu Güney Çevre Yolu projesi de en önemli projelerimizden biriydi. Bolu Güney Çevre Yolu sayesinde D-100 Devlet Yolu ile Göynük, Mudurnu gibi tarihi ilçeler ve bölgedeki yerleşimler arasında, Bolu şehir merkezine uğramaksızın doğrudan ulaşım imkanı sağladık. Mevcut yol üzerinde sinyalize kavşaklar ile dur-kalk yaparak 15 dakikada kat edilen güzergahtaki ulaşım süresini 2 dakikaya düşürdük. Böylece zamandan 167 milyon lira, akaryakıttan 38 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 205 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 2 bin 748 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca, çevre yoluna paralel ilerleyen 2,9 km uzunluğunda, 5 metre genişliğinde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bisiklet ve yürüyüş yolu da inşa ederek Bolu halkının kullanımına sunduk." diye konuştu.
Açılış programına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, HASYOL İNŞAAT Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İçten ve ekibi, bürokratlar ve karayolları çalışanları katılım sağladı.35-075.png36-083.png37-083.png38-050.png39-043.png40-035.png41-027.png42-025.png43-018.png44-015.png45-014.png46-010.png47-009.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.