MUSTAFA DEMİR'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

MUSTAFA DEMİR'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

"Çanakkale Savaşı, kınalı gencecik vatan sevdalıların kazandığı bir zaferdir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış, bu zaferler Kurtuluş Savaşı'nın özünü oluşturmuştur. Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran şanlı bir destanıdır. Bir çok annenin, kardeşin, babanın, eşin bağrının yandığı bu savaşlardaki eşsiz fedakarlıklar, günümüzde Türk Milleti'ni müreffeh bir seviyeye ulaştırmıştır. Hepsine şükran, minnet borçluyuz. Ruhları şad olsun.

O günlere döndüğümüzde kıt imkanlar, nüfus, eli silah tutan insan sayısı, yiyecek az, silahlar kısıtlı ve buna rağmen aylar süren savaş sonrası büyük bir zafer kazanılıyor. Her şeye rağmen vatanı, bayrağı için tüm zorluklara göğüs geren milletimiz, bir karış vatan toprağının kimseye verilmeyeceği herkese göstermiştir. Vatan, bayrak denilince her şey durur. Ecdadımız bunu dünyaya en iyi şekilde göstermiş ve gelecek nesillere emanet etmiştir.

Milli Mücadele ruhunu herkesin çok iyi anlaması ve benimsemesi gerekmektedir. Bir dakika sonra ölüme gideceğini bile bile mevzi değiştiren, düşmanla göğüs göğüse savaşan kahramanların yazdığı destanı tüm dünya konuşmaktadır. Türk askerinin vatanı, milleti için şehitlik mertebesine nasıl koştuğunu herkes görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti bu kahramanlar sayesinde kurulmuş, halen sarsılmaz gücüyle sağlam temellerle ilerlemektedir. Kurtuluş Savaşı içinde 1915 tarihi, toprak bütünlüğü, bağımsızlık yolunun zeminlerini oluşturmuştur. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, her Türk vatandaşının temel sorumluluğudur. Bu vatan için gözünü kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz."

mustafa-demir.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.