Mustafa Bacakcı: Bu Fabrika Bafra'nındı Değeri Bilinmedi

Mustafa Bacakcı: Bu Fabrika Bafra'nındı Değeri Bilinmedi

Bacakcı : Her şey birinci sınıf birinci kalite. Daha hiç verim alamadan, para kazanmadan, zarar etmeme rağmen devam ettim.

A+A-

Fabio Fabrikasının Sahibi Mustafa Bacakcı fabrikanın açılışından kapanışına kadar  geçen süreyi bafra55.net haber sitemize anlattı ve ekledi, Bafralılar biz bu fabrikadan istifade edelim değil de, biz bu fabrikanın ciğerini, damarını nasıl kullanabiliriz onu tercih ettiler.

SEÇİMDE HALİMİZ SORULDU SONRA KİMSE UĞRAMAZ OLDU

Bina fiyatı yaklaşık 1 buçuk milyon dolar. Her şeye özendik. Her şey birinci sınıf birinci kalite. Daha hiç verim alamadan, para kazanmadan, zarar etmeme rağmen devam ettim. Seçim zamanı herkes fabrikamıza geldi ama sonrasında işçinin-işverenin halini hatırını soran kimse olmadı. Bu fabrika benim fabrikam değil, bu fabrika Bafralıların fabrikası" dedi.

ÜÇ TANE ARSA ALMIŞTIM ÜÇÜNÜ DE İADE ETTİM

fabrikanın bu zamana kadar hiç kimsenin umurunda olmadığının da altını çizen Bacakcı şunları söyledi. Bu kadar yatırımın sonrasında herkes gidemeyeceğimi düşünmedi.  Arkadaş buraya akıllı bir adam yatırım yapmaz. Fabrikayı tamamen boşalttım ve tekrar Bursa'ya taşıdım.

bu fabrikaya da çok pahalı makineler aldık.  Bardağı taşıran en son damla ise: Elimizdeki Kayar otomatları sattık ve burada çalışan arkadaşlara bunu belirttik.

Küçülmeye gittiğimiz için hakları olanı verip işten çıkaracağımızı söyledik. Buna karşılık onlar da 50'şer  bin daha verirseniz biz ayrılırız yoksa sizi mahkemeye veririz dediler. Daha öncesinde de fabrikada çalışan arkadaşlar mahkemede bu şekilde yalancı şahitlik yaptılar benim kırılma noktam o oldu.

Mahkemeyi kazandıklarını söyleyen avukat hemen parayı yatırmanız gerekiyor yoksa hacizce geleceğiz dedi. Ve ben dört arkadaşa 40 bin liradan 160 bin lira para yatırdım. Bu arkadaşlarda aynısını yaparak bizi sömürmeye çalışıyor.

EKONOMİK KRİZDEN ÇOK ETKİLENDİK

Ekonomik krizden dolayı çok zorlandık. Bizim istediğimiz iş yükünü ve çalışan sayısını azaltmaktı. Tam işleri rayına koyduk bu üç arkadaş bizi işten çıkartırsa biz dava açacağız, hakkımızı arayacağız diyor. Haklarını vermemiş olsam dedikleri doğru.

Sendikadan dolayı attı diyerek mahkeme açacaklarmış. Bir değil iki değil bu böyle nereye kadar gidebilir?

GAVURUN EKMEĞİNİ YİYEN, GAVURUN KILICINI SALLARMIŞ

Ben bu fabrikayı daha da büyütmeye çalışırken, onlar el birliğiyle durumu buralara getirdi.

Bunları yaşarken yöneticilerin belediyenin elimizden tutmasını çok bekledik fakat onlar sadece izlemekle kaldı.

Kocaman organize saniyede hiç bir şey yokken biz değer kattık oralara. Ne doğalgaz vardı ne internet  Organize Sanayi'ye karşı hiç bir yetkili sorumluluğunu yerine getirmedi. bir sendika tutturdular gidiyorlar. Bir işveren desin ki bize hakkımızı vermedi, fazla mesai yaptırdı ve bizi kullandı. Çalışanlar bir anda eline geçecek parayı düşündü ve bize savaş açtı.

Bu para beni batırmaz ama Bafra için bu fabrikanın yok olması yüzlerce işçinin ekmeğinden olmasına neden olur.

Bafralının dilinden Bafralı anlarmış.. Biz dışarıdan geldik bunu ilerletemedik. Şu saatten sonra ben yokum. İş kurmak isteyen olur fabrika burada gitsin gördün" dedi.

Haber: Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum