MURAT YAKIN TARİH YAZDI

MURAT YAKIN TARİH YAZDI

İsviçre’nin köklü kulüplerinden FC Basel’i çalıştıran Türk asıllı İsviçreli teknik adam Murat Yakın FC Basel’i şampiyon yaparak büyük bir başarıya imza attı.

A+A-

FC Basel’in son sekiz aydır teknik direktörlüğünü yapan Türk asıllı eski futbolcu Murat Yakın, takımını Süper Lig şampiyonu yaparak ülkenin bir anda en ünlü ismi oldu.

FC Basel kötü giderken, Murat Yakın görevi ekim ayında Alman asıllı teknik direktör Vogel’den devraldı. Yakın, ligin orta sıralarında yer alan FC Basel’i, o zamanki lider Grasshopper ile arasında 8 puan fark bulunmasına karşın sezon sonunda Grasshoppers’un önünde 3 puan farkla şampiyon yapmayı başardı.

Pazar gecesi FC Basel’in kendi sahasında St.Gallen ile oynadığı maçı 1-0 kazanan Basel, en yakın rakibine 3 puan fark atarak 72 puan ile şampiyonluğunu ilan ederken attığı 61 golle en çok gol atan takım olarak dikkatleri çekti. Türk asıllı İsviçreli teknik direktör Murat Yakın, maç sonu yaptığı açıklamada; “Hayal gibi. Hala şampiyon olduğumuza inanamıyorum. Buna inanmam için birkaç gün geçmesi gerekiyor” diyerek ne kadar büyük bir olay başardıklarına dikkat çekti. Maç sonrası, Basel şehir merkezi Barfüsserplatz’da sabah saatlerine kadar süren binlerce kişinin katılımı ile havai fişek gösterisi ile kutlamalar yapıldı.

MURAT YAKIN’IN FUTBOLCULUK KARİYERİ

Grasshopper- Clup Zürih takımında 1992 yılında futbola başlayan Murat Yakın 1997 yılına kadar burada oynadı. Sonra sırasıyla Almanya’nın Stuttgart, Fenerbahçe, FC Basel, Kaiseslautern ve 2006 yılında tekrar FC Basel formasıyla futbol hayatını bitirdi. Murat Yakın futbolculuk hayatında 274 maç ta forma giyerken filelere 48 gol bıraktı. Futbolculuk hayatında İsviçre Milli Takımı forması giyen Türk teknik adam 49 maçta 4 gol kaydetti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Murat Yakın teknik adamlığa futbola başladığı FC Basel’de başladı. Futbolu bıraktıktan sonra FC Basel’in altyapısında başlayan Yakın, Grasshopper-Club Zürich’te yardımcı hocalık yaptıktan sonra, FC Thun’da teknik direktörlük kariyerine resmen başladı. Sonra Luzern’i çalıştıran Yakın; Bu sezon 8 ay önce ise kötü giden FC Basel’e teknik adam olarak getirildi. FC Basel’i 8 puan geriden alan Yakın, takımını şampiyon yaparak İsviçre’de medya tarafından yılın teknik direktörü olarak gösterildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.