MUHTARLAR İKNA OLMADI

MUHTARLAR İKNA OLMADI

Bafra da 2B arazileri ile ilgili muhtarlarla yapılan toplantıda sorunlar tartışıldı.

A+A-

Milli Emlak Şefi Osman Gün ve Milli Emlak Memuru Mustafa Kara’nın muhtarlarla yaptığı toplantıda hararetli anlar yaşandı. Hazine arazileri korunması ile tecavüzlü ve ecrimisil işleri hakkında yapılan bilgilendirme toplantısının sonunda soru-cevap bölümüne geçildi.
Çatak Köyü Muhtarı Ali Rıza Gül, “1960’lı yıllarda devlet vatandaşa vermiş, vatandaş borcunu ödemiş, tapuları kesilmiş. Tapu Kadastro çıkmış arazileri ölçmüş biçmiş vatandaşın eline vermiş. Vatandaş 20 yıl faiz ödemiş. Şimdi gittiği zaman ‘arazinin içinde orman var’ deniliyor. Vatandaş arazinin hepsini sürmemiş, orman yetiştirmiş. Orman İşletmesi ‘burası yeşil alan’ diyor. 2B’lerde böyle mi olacak? Bu millet güvenmiyor. Burada konuşuldu ama hiçbir adım atma şansı olmadı” dedi. 
Milli Emlak Memuru Mustafa Kara, “Orman olarak tapuda kayıtlı ise ona yapacak bir şeyimiz yok. Eskiden orman olup da orman vasfını kaybetmiş arazi için her türlü kolaylık var. Ama halen orman vasfındaysa onun bizle bir alakası yok. O, Orman İşletmesi ile ilgili bir olay” açıklamasında bulundu. 
Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ise, “Köylü muallakta kalıyor. 1956 yılında tapu verilmiş, herkes tapusunu almış. Orman gelmiş tapuyu almış, burayı hazine yapmış. Bunları inceleyin, buna göre bir yol haritası söyleyin. Bir kanun çıktı. Bununla ilgili muallak var. 2B’ler nasıl olacak, kaç lira olacak?” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.