Muhtarlar Günü Bafra’da Kutlandı

Muhtarlar Günü Bafra’da Kutlandı

​​​​​​​Samsun’un Bafra ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.

A+A-

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından muhtarlara yemek verildi.

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır yaptığı konuşmada,

‘’İstanbul Nüfus Sayımının 19 Ekim 1829’da yapılması ve bu nedenle yayınlanan Hatt-ı Hümayün’un muhtarlık kurumunun tesisine giden yolu açtığı göz önünde bulundurularak, bu tarihi günden hareketle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Başbakanlığımızın 19.10.2015 tarih ve 11 sayılı genelgesi ile her yıl 19 Ekim günü bundan böyle ‘’Muhtarlar Günü’’ olarak kutlanacak olup bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakarca yürüten tüm muhtar arkadaşlarımıza hayırlı olsun.

Muhtarlık müessesesi; Kültürümüzün ve yoplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktasında ki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında, köprü vazifesi görmektedir.

Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtar arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık ve sıhhat, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Gününü’ en kalbi duygularımla kutluyor, Selam ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.

Yemek programında konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bizler her bir vesile ile sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı sizlerle devam ettiriyoruz. Sizlerle her an dirsek temasında bulunmaya gayret ediyoruz. Tabi mahallelerimizi de gezerek sizlerle yapılacak olanlarla ilgili fikir alışverişi yapıyoruz. İlçe merkezinde bulunan mahallelerimize de kısa süre içerisinde asfaltlama ve yama çalışması sürecektir. Kırsal kesimlerde de sizlerle ortak şekilde çalışıyoruz. Bu vesile ile sizlerin gününüzü tekrar kutluyorum” dedi.

Kılıç’ın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Biz mülki idareler amirleri olarak Osmanlı’dan günümüze gelmiş kurumlarız. Muhtarlık ilk olarak 1826 yılından sonra özellikle İstanbul’da meydana gelen asayiş olaylarını bertaraf etmek nedeniyle kurulan bir teşkilattır. Tabi şuan 190 yıllık bir mazisi olan bir kurumla karşı karşıyayız. Böyle bir geçmişi olan saygın kurumun temsilcilerinin gününü de kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Programa Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, ilçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Siyasi Parti Başkanları, Kurum Müdürleri, Daire Amirleri ve muhtarlar katıldı.

muhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-1.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-2.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-3.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-4.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-5.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-6.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-7.jpgmuhtarlar-gunu-bafrada-kutlandi-8.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.