
Muhtarlar Derneği Başkanı Andiç: Bafra’yı Kimse Küçümseyemez
Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı ve Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç, “Eczacılık Fakültesi Bafra’nın hakkıdır, buradan alınamaz. Bafra Muhtarlar Derneği yönetimi ve tüm mahalle muhtarları Bafra’nın eğitimi için elele vermiştir.”
Samsun Eczacı Odası Genel Kurulu’nda gündeme gelen ve Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan ile SAMSEV eski başkanı, Samsun Eczacılar Odası Divan Heyeti Genel Kurul Başkanı Sadi Subaşı tarafından “sürgün” olarak nitelendirilen OMÜ Bafra Eczacılık Fakültesi söylemi Bafra’da büyük tepki çekti.
Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı ve Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç, Samsun’da toplantıda yapılan açıklamalara çok sert ifadelerle karşılık verdi.
Andiç, “140 bin nüfuslu Bafra’da barınma sorunu yok, ulaşım sorunu yok. Sosyal imkanlarımız güçlü, modern yurtlarımız hazır. Bu fakülte Bafra’nın değil, Samsun’un ve Türkiye’nin kazanımıdır. ‘Sürgün’ demek bu şehri, bu halkı aşağılamaktır. Kimse Bafra’yı küçümseyemez. Mahalle Muhtarları olarak bu söylemleri kınıyoruz.
Eczacılık Fakültesi’nin Bafra’ya taşınması sürgün değil, vizyoner bir hamledir. Bugün görmeyenler, yarın bu kararın ne kadar doğru olduğunu kabul edecektir.
Bu fakülte sürgün değil, fırsattır. Bafra gençliği için yeni bir ufuktur.
Bafra ilçesine kazandırılan Bafra Eczacılık Fakültesi, yıllardır verilen çabanın ve mücadelenin sonucudur. Bu gerçeği görmezden gelip Bafra’yı “sürgün yeri” gibi göstermek, en hafif tabirle maksatlıdır.
Fakültenin kuruluşuna en küçük bir katkısı olmayanların bugün çıkıp fakültenin geleceği hakkında söz söyleme cüreti göstermeleri ise kabul edilemez bir aymazlıktır. Hiçbir emeği olmayanların kendilerini bu konuda otorite gibi lanse etmesi, Bafra halkına yapılmış açık bir saygısızlıktır.’’ diyerek sözlerini tamamladı.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.