Muhalifler Kadınlar günü için buluştu

Muhalifler Kadınlar günü için buluştu

Bafra'da MHP'nin muhalif grubu Bafra Öğretmenevi'nde emekçi kadınların '8 Mart Çalışan Kadınlar Günü'nü Kutladı.

A+A-

foto-galeri-009.gif

Bafra Öğretmenevinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını  MHP eski ilçe başkanı Av. Hüseyin Acar yaptı Acar konuşmasında, ''Bugün bizlerin doğumumuza vesile olan annelerimiz, çalışan kadınlarımızın günü 8 Mart çalışan kadınlar günü kutlu olsun' dedi.
Acar'ın konuşmasından sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Zübeyde Sezer yaptı Sezer konuşmasında,   ''8 Mart, kadınların eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can verdiği gündür. Günümüzde 8 Mart’lar, kadın sorunlarına çözüm önerilerinin kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin bir kez daha dile getirildiği gündür diyen Sezer şöyle devam etti,   Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını htiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyoruz.  
       Dinimizde; Peygamber Efendimi   “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyurmuştur.
        Vedâ Haccı’ndaki meşhûr hutbesinde Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:
          "Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’tan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır. Kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır." buyurarak daha yedinci yüzyılda kadınların haklarını açıklamışlardır.       
         Türk kültüründe ve milli tarihimizde kadına her daim değer verilmiştir.  En eski Türk inancına göre, "Han ile Hatun" gök ile yerin evlatlarıdır. Kadının yeri yüce makam yedinci kat göktür. 
        Türklerde Kadın tek bereket kaynağıdır. Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengaverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir. Eski Türk destanlarında kadın erkeğinin her daim yanında, erkeğinin güç ve ilham kaynağı kabul edilirdi.
            Ülkemizde son dönemlerde yapılan kadınların iş hayatındaki durumlarıyla ilgili düzenlemeler ise özel sektörde kadın istihdamını zorlaştırarak kadınları çalışma hayatının dışına çıkarma riskleri taşımaktadır.
            Bu gün cumhuriyetin Türk kadınlarına verdiği hakları görmezden gelerek, kadınlarla ilgili olarak geçmişe özlemi dile getiren, çok eşlilikten  kadınların çalışma hayatındaki durumuna hatta kadını eve hapsetme sevdasına varan  pek çok konuda fikir beyan eden ve toplum mühendisliği yapanlara rağmen Türk kadını cumhuriyetin kendilerine verdiği hakları kaybetmeye ve geriye gitmesine asla müsaade etmeyecektir.
  Ulu Önder Atatürk  ‘‘Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!’’ diyerek inkılâpların ana felsefesini ve kadın hakları ve eğitimi konusunun önceliğini belirtmiştir. 
            Kadının sadece bir gün değil 365 gün hatırlandığı, kadına şiddetin olmadığı, eşit, müreffeh bir toplum dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar saygılar sunarım' dedi.
konuşmalarında ardından salonda bulunan kadınlara çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.