MÜFTÜLÜK CEZAEVİ PERSENOLİNE MUSİKİ KONSERİ VERDİ

MÜFTÜLÜK CEZAEVİ PERSENOLİNE MUSİKİ KONSERİ VERDİ

MÜFTÜLÜKTEN CEZA İNFAZ KURUMUNDAKİ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE KONFERANS, TASAVVUF MUSİKİSİ KONSERİ VE GÜL TAKDİMİ

A+A-

 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Bafra Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu  görevlileri ilçe vaizi Yunus ÖZDAMAR ve beraberindeki ekip, Bafra T tipi Kapalı Ceza infaz kurumundaki personel ile tutuklu ve hükümlülere Kutlu Doğum Haftası Özel Programı  düzenledi.

 Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki teması olan “Hz. Peygamber Kardeşlik Hukuku ve Ahlakı” konulu konferansı veren ilçe vaizi Yunus ÖZDAMAR, “Günümüz insanı, ortaya çıkan her yeni kavram ile alakalı hukuk tesis etmeye, onun mevzuatını oluşturmaya çalışırken, insanlıkla yaşıt kardeşliğin hukukunu gerçek anlamda kuramamanın sıkıntısını yaşıyor. Müslümanın müslümana karşı vazifelerinin özverili bir kardeşlik ahlakıyla meydana geleceğini, kuranda ve sünnette belirtilen ölçülerle şekillenmiş bir kardeşlik hukuku, bir başka ifadeyle kardeşlik bağı, insanlar arasındaki olması gereken hakiki kardeşliğin korunmasını teminat altına alacaktır. Kuranın emri “Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının ki size acısın.” şeklinde özetlenir. Allah Resulu de “Birbirinize buğzetmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, birbirinize sırt çevirmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz!” ifadesiyle kardeşliği özetlemiştir” dedi.

 Bafra Müftülüğü tasavvuf musikisi korosunun verdiği konserin ardından Müftülük tarafından Kutlu Doğum haftasının anısına Ceza infaz Kurumunun personeli ile tutuklu ve hükümlülere gül dağıtımı ile program sona erdi.  

    

                                                                                                      Müftülük Haber

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.