Müftü Kayar 3 Ayların Fazileti Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar 3 Ayların faziletleri hakkında Bafra 55net.haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

A+A-

Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar 3 Ayların faziletleri hakkında Bafra 55net.haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Müftü Kayar yaptığı açıklamada,’’ İslam Kültüründe Recep, Şaban ve Ramazan aylarımız biz Müslümanlar için feyzin bereketin, bolluğun manevi iklimin başlamış olduğu bir aydır. Bu aylarında ilk Cuma gecesi Regaip Kandili dediğimiz, kendisinden rağbet edemeyeceğimiz, kendisinde geri duramayacağımız birinci kandil gecemizle beraber başladık. İkinci kandilimiz Şaban ayının yine ikinci gecesi olan Miraç kandilimiz sevgili peygamberimizin büyük bir mucizesinin yaşamış olduğu amcasını ve eşini kaybetmiş olduğu bir dönemde, büyük bir hüzün yaşamış olduğu zaman dilimin de yüce rabbim hiçbir peygambere nasip olmayan güzelliği sevgili peygamberimize lütfederek onu katına makamına çağırıp böyle bir Miraç mucizesi yaşanmış oldu.
İlk kandil gecemiz olan Regaip kandilini idrak ettik. Hem kandil geceleri hem de üç ayların tamamı vatandaşlarımızın nafile ibadet olarak çoğaltmış olduğu zaman dilimleri. Mümkün mertebe bu aylar içerisinde pazartesi ve Perşembe günlerini oruçlu geçirmeyi sevgili peygamberimiz oruçlu geçirmeyi tavsiye ediyor. Tabi bu sağlık sıhhati yerinde olan, arzu eden kardeşlerimizin mümkün mertebe aslında hayatlarının her haftasını ayın ortasını bu şekilde oruçlu geçirmeleri elbette onlar için güzel olan nafile olan bir davranışlar bu üç aylarda sevapları daha da çoğalıyor.
Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlamıştır. Üç aylarda yerine getirilmesi gelenek halini almış nafile ibadetlerden biri oruçtur. ‘’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.