MÜDÜRÜ BIÇAKLAYIP GASP EDENLERE 32 YIL 7 AY HAPİS

MÜDÜRÜ BIÇAKLAYIP GASP EDENLERE 32 YIL 7 AY HAPİS

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin eski müdürü Hasan Sivaz'ın yolunu keserek

A+A-

7 yerinden bıçaklayıp cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan 2 kişi toplam 32 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Olay, İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda yaklaşık 4 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları eski müdürü olan Hasan Sivaz (43), yolda yürürken alkollü 2 kişi tarafından yolu kesildi. Alkollü şahıslar Hasan Sivaz'tan önce sigara ardından da para istediler. Hasan Sivaz'a saldıran 2 kişi 7 yerinden bıçaklayıp cep telefonunu gasp ederek kaçtı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili Serkan A. (20) ve Adem M.'yi (27) yakalayarak gözaltına aldı. "Nitelikli yağma, bıçakla yaralama ve darp" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 2 genç çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Serkan A. ve Adem M. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hakim karşısına çıkan kaynakçı Serkan A. ile inşaatlarda boyacılık yapan evli 2 çocuk babası Adem M., suçlamaları kabul etmeyerek kendilerini savundu. Serkan A., "Olay akşamı evime giderken yolda mahalleden tanıdığım Adem M.'nin sonradan adını öğrendiğim Hasan Sivaz ile tartıştığını gördüm. Adem M. bıçak çıkardı. Kavgayı ayırayım derken bıçağı görünce kendimi kenara çektim. 'Ne haliniz varsa görün' diyerek Adem'in yanından ayrıldım. Ben suçsuzum. Beratımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Adem M. ise, "Olay günü akşamı mahalleden tanıdığım Serkan A. ile buluştuk. Birlikte bir büfeden şarap aldık. Birlikte şarap içtik. Serkan yoldan geçen isminin Hasan Sivaz olarak öğrendiğim kişiden sigara istedi. Şahıs sigarasının olmadığını söyledi. Serkan da yanımdan kalkıp Hasan Sivaz'ın yanına gitti. Serkan bu kez para istedi. Hasan Sivaz parasının da olmadığını söyleyince Serkan yumrukla vurmaya başladı. Ben bulunduğum yerden kalktım. Serkan'a 'niçin adama vuruyorsun' dedim. Adam elinden kaçınca Serkan peşine düştü. Bıçak çıkartarak adama vurmaya başladı. Adamın telefonunu aldığı anı görmedim. Ancak, bir gün sonra karşılaştığım Serkan, telefonu satacağını ve asker arkadaşına harçlık göndereceğini söyledi. Serkan 'ben bekarım, telefonu sen sat. Çocuğum hasta deyince telefoncu alır' dedi. Birlikte telefoncuya gittik. Ben telefonu 65 liraya sattım. Serkan paranın 35 lirasını bana verdi. Ben de ‘bu parayı çocuklarıma yedirmem’ diyerek süs balığı aldım" diye konuştu.
Mahkeme heyeti Adem M. ile Serkan A.'yı gasp suçundan 11 yıl 8 er ay, kasten yaralamadan 2 yıl 11'er ay, hakaretten 1 yıl 5 ay 15'er gün olmak üzere toplam 16 yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, üzerinde sustalı bıçak ele geçen Adem M., 6 ay hapis 500 lira da adli para cezasına çarptırıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.