Mücahitlere Lüks Uyarısı

Mücahitlere Lüks Uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müteahhitlere ‘lüks harcama’ uyarısı yaparak, "Tasarruf edin.

A+A-

Para kazanıp o parayı hemen lükse harcayıp sonra da iki büklüm olmanızı bir türlü anlayamıyorum. Bizim işlerimizle ilgili konulara ilgi gösterin" dedi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi tarafından Atakum ilçesindeki müteahhitlere yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği anlatıldı. Atakum Belediyesi tarafından organize edilen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Lütfü Alpsoy ve ilçedeki müteahhitler katıldı.
Toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılardaki iş sağlığı ve güvenliğini çok önemsediklerini belirterek, "Çok üreteceğiz, çok iş yapacağız ancak çok fazla iş yaparken o yaptığımız işin standardını kalitesini ve işi yaparken ki insan faktörüne yönelik olarak aldığımız tedbir ve standartları, malzemesini de dünyanın gelişmiş ülkelerindeki standartlar seviyesine getirmek zorundayız" dedi.

“BEDELİNİ AĞIR ÖDÜYORUZ”
Konuştuğu esnada dışarıda hortum katlayan belediye çalışanını gören Başkan Yılmaz, "Ben çalışanlarımıza üzerlerindeki iş gömleğini giydirebilmek ve bunu alışkanlık haline getirebilmek için tam 2 sene uğraştım. Bazen bizim araçların içinde görüyorum yaka paça açık. Üzerlerinde bizim elemanımız olduğunu gösteren hiç bir şey yok. Hemen plakasını alıyorum ve iletiyorum. Kullanan kim kullananı tanıyamadım diyerek mahsus söylüyorum. Ben o çalışanın bizim adamımız olduğunu anlamak için 2 sene mücadele ettim. Şimdi üzerinde iş gömleği olmayan personelimizi göremezsiniz. Adam yeri geliyor kask takmıyor. Kaynak atölyesine çalışıyorsa giymesi gereken kıyafetleri giymiyor. Tedbirlerin hepsi insan sağlığı ve güvenliği için olmasına rağmen bunları almakta tembellik yapıyoruz. Aksi takdirde bedelini çok ağır ödüyoruz" dedi.

“BİZİM İŞİMİZİ NEDEN SİZ ALMIYORSUNUZ?”
“Müteahhitlere bizim işlerimizi siz yapın” diyerek seslenen Yılmaz, "Samsun dışından gelen bir taahhüt sahibi gelip de bizim işimizi aldığında samimi söylüyorum sadece üzülmekle kalmıyorum sizlere kızıyorum. Diyorum ki bunlar rahat iş kolay iş arıyor. Arkanızdan böyle konuşuyorum. Yapmayın bunu. Yeterlilik diye bir şey kalmadı. Bizim işlerimize herkes girebilir. Niye girmiyorsunuz bizim işlerimize? Alırsanız alırsınız alamazsanız alamazsınız. Yeter ki girin. Sonra birisi geliyor sanki sizden daha iyiymiş gibi işi alıyor. Onu iyi tanımıyoruz ama geliyor işi alıyor. Aldıktan sonra da ‘ben ekonomik olarak iyi değilim paramı peşin verecek misiniz vermeyecek misiniz’ diye sürekli dolanmaya başlıyor. Bizler bu şehri beraber inşa ediyoruz. Siz de risk alın" diye konuştu.

“TASARRUF EDİN İŞİNİZE YATIRIM YAPIN”
Bir taahhüt sahibinin iki tane dairesinin olmasını asla kabullenemediğini de belirten Yılmaz, "Ne işin var senin iki daire ile. İş yapıyorsan çantanda paran olsun. İki dairen varsa ikinci daireyi sat. Lüks araba ile ne işin var. Beş kuruş para kazanan adam altına lüks araba çekip onla gezmeye başlıyor. Bir tane ile de yetinmiyor, ikinciyi alıyor. Lüks araba iyi iş sahibi göstergesi değildir. İyi iş sahibi göstergesi işini iyi yapan adamın iyi yaptığı iştir. Üç kuruş para kazanıp da gidip sizin işinize katkı vermeyecek bir şeye paranızı yatırmanız demek işinizi önemsemeyip rahatınızı ve gösterişi önemsediğinizi gösterir. Tasarruf edin. Para kazanıp o parayı hemen lükse harcayıp sonra da iki büklüm olmanızı bir türlü anlayamıyorum. Bizim işlerimizle ilgili konulara ilgi gösterin. İşi bir kere girip alamadık diye küsüp darılmayın" şeklinde konuştu.

“FAİZDEN UZAK DURUN”
Başkan Yılmaz, son olarak müteahhitlere “İşinizin başına erken gidin” diyerek uyararak şunları söyledi: “İşinizin başına mahiyetinizdeki adamlardan sonra gidiyorsanız iyi bir yönetici değilsiniz. İşiniz nerede ise o işinize 'Bismillah' diyerek mahiyetinizdeki adamdan çok daha önce gidin. Yoksa yanınızdaki çalışanlar sabah uykusunu almış, keyfini yapmış, e patron diye içlerinden serzenişte bulunurlar. Bunu kendinize söyletmeyin işinizin başında olun. İşinizin başında olursanız bu memlekette size para kazanmak da dahil hiçbir konuda hiçbir güçlük olacağına inanmıyorum. Parayı iyi yönetin. Faizden karışık kuruşuk işlerden uzak durun. Küçük iş yapın az kazanın ama öz kazanın. İşinizi helal ve haramı gözeterek yaptığınızda rabbim sizlere muhakkak kazandırır."

VALİ ŞAHİN: “MÜTEAHHİTLER AĞA PAŞA GİBİ YAŞIYOR”
Samsun Valisi İbrahim Şahin de lüks araç konusuna dikkat çekerek, "700-800 bin TL'lik araçlarla gezildiğine şahit oluyorum. Bir şehir yeniden şekilleniyor. Siz müteahhitlerin özellikle estetiğe çok önem vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız artık yatay gelişmeyi öne çıkarıyorlar. Çok katlı binalar konusunda artık hükümetimizin yaptırımları olacak. Elde edilen rantın artık belediyelere kayması ile ilgili bir çalışma yapılacak. Bir müteahhit bir toprağı alıyor çok katlı bir bina dikiyor. Bir dairesi ile bir bina öbürü ile lüks araç alıyor geri kalanı da satıyor ağa paşa yaşıyor. Belediyeler yolunu yapamıyor ve bir sürü sıkıntılar yaşıyor" ifadelerini kullandı.
Şahin, son olarak müteahhitlerin akıllı bina yapımı konusunda yeni projeler üretmeye doğru gitmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Lütfü Alpsoy, müteahhitlere yapılardaki iş sağlığı ve güvenliğini anlatarak eğitim verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.