Miraç Kandilinde Dualar Semaya Ulaştı

Miraç Kandilinde Dualar Semaya Ulaştı

Bafra ilçesinde Recep ayının 27. gecesi olan Miraç Kandili Karaburç Camiinde gerçekleştirilen programla kutlandı.

A+A-

Tüm İslam Aleminde olduğu gibi Bafra’da da MİRAÇ kandili akşam namazı sonrası huşu içinde Bafra Karaburç Mahallesinde idrak edildi.

Akşam namazı sonrası başlayan miraç kandili programı yatsı ezanın okunması ile sona erdi. Bafra İlçesinde ve mahallerinde vatandaşlar Recep ayının 27. gecesi olan Miraç Kandilini coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

mirac-kandilinde-dualar-semaya-ulasti.jpg

Bafra Karaburç Camiini tıklım tıklım dolduran cemaate Karaburç Mahallesi Camii imam-hatibi Hasan Sencan tarafından MİRAÇ’ın anlam ve önemi vaaz edildi. Camii içerisinde ise babaları ile gelen minik çocuklar ayrı hoş bir görüntü oluşturdular.

Karaburç Camii İmam-hatibi Hasan Sencan  ve din görevlileri tarafından okunan Kuran ve ilahilerle kutlanan Miraç kandilinde cemaat dualarda birleşerek Hakka yalvarıldı. Kılınan yatsı namazının ardından gelenek olarak sürdürülen cemaat caminin içerisinde tebrikleşerek kandilleri kutlandı ve cemaate ikramda bulunuldu. Kandil programı sonunda ise Karaburç Mahallesi Muhtarı Eşref Aşcı Miraç Kandili dolayısı ile bir açıklamada bulundu.

mirac-kandilinde-dualar-semaya-ulasti-001.jpg

Karaburç Mahallesi Muhtarı Eşref Aşcı yaptığı açıklamada, ’Kameri aylardan Recep ayının 27. gecesi olan Miraç Kandilini kutlamanın huzur ve mutluluğu içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu mübarek gecenin tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" Miraç kandili Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa(s.a.v) Efendimizin gecenin bir anında Mekke'deki Mescidi Haram'dan Kudüs'te ki Mescidi Aksaya oradan da göklere seyahat ettirildiği mübarek bir gecenin adıdır. Miraç gecesi, duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece dualarımızı eksik etmeyelim Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle. Miraç Kandili kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bir gündür. Bu günü layıkıyla yaşamak dileğiyle. Tüm İslam Aleminin ve Karaburç Mahallesi vatandaşlarımın mübarek Miraç Kandillerini tebrik ederim.’’diyerek sözlerini tamamladı.

mirac-kandilinde-dualar-semaya-ulasti-002.jpgmirac-kandilinde-dualar-semaya-ulasti-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.