MİRAÇ KANDİLİ BAFRA’DA HUŞU İLE İDRAK EDİLDİ

MİRAÇ KANDİLİ BAFRA’DA HUŞU İLE İDRAK EDİLDİ

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Bafra’da da MİRAÇ kandili akşam namazı sonrası huşu içinde idrak edildi.

A+A-

Bafra Hacı Salih Yıldız Camiini tıklım tıklım dolduran cemaate Bafra İlçe Müftü Vekili Bahattin Tama tarafından MİRAÇ’ın anlam ve önemi vaaz edildi.

 

Mevlit Kandili Programı Bafra Hacı Salih Yıldız Camii İmam-Hatibi Mehmet Zengin tarafından Haşr Suresinin okunması ile başladı.

Abdullah Aslan Hoca Kaside, Bafra Hacı Salih Yıldız Camii Müezzin-Kayyımı Yasin-i Şerifin 1. ve 2.sayfalarını okudu.

Yeni Camii Müezzin-Kayyımı Cemalettin Baş İlahi, Pazar Yeri Yunus Emre Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet Al Perçin Yasin-i Şerifin 3.ve 4. Sayfalarını okudu.

Bafra Müftülük Site Camii İmam-Hatibi Kadem Aslan İlahisinden sonra Bafra Hacı Salih Yıldız Camii İmam-Hatibi Mehmet Zengin tarafından ara dua yapıldı.

Nuri İbrahim Camii İmam-Hatibi Mehmet Karamustafa Yasin-i Şerifin 5.ve 6.sayfalarını okurken, Çarşı Camii İmam-Hatibi Abdullah Aslan MİRAÇ BAHRİ’ni okudu.

Hocalar Ekrem Altun ve diğer görevlilerin ilahilerinden sonra Bafra Hacı Salih Yıldız Camii İmam-Hatibi Mehmet Zengin’in yaptırdığı duada manevi hava soluklandı, çoğu cemaatin duygulandığı gözlendi.

Camii içerisinde ise babaları ile gelen minik çocuklar ayrı hoş bir görüntü oluşturdular.

Kuran ve ilahilerle kutlanan Miraç kandilinde cemaat dualarda birleşerek Hakka yalvarıldı. Kılınan yatsı namazının ardından gelenek olarak sürdürülen cemaat caminin içerisinde tebrikleşerek kandilleri kutlandı ve cemaate Bafralı Hayırsever İşadamı tarafından ikramda bulunuldu.

dscf9697.jpgdscf9707.jpgdscf9718.jpgdscf9760.jpgdscf9762.jpgdscf9765.jpgdscf9778.jpgdscf9779.jpgdscf9797.jpgdscf9798.20130606150714.jpgdscf9810.jpgdscf9816.jpgdscf9828.jpgdscf9834.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.