Minik Yağmur okula gitmek istiyor

Minik Yağmur okula gitmek istiyor

Samsun`un Bafra İlçesinde 6,5 aylıkken lösemi hastalığına yakalanan ve aynı zamanda Pearson sondromu ( Leigh Sendromu ) mitokondriyal hastalığına yakalanan 7 yaşındaki Yağmur Çalışkan`ın ailesi yetkililerden yardım talep ediyor.

A+A-

Henüz 6,5 aylıkken lösemi hastalığına yakalanan ve 6,5 yaşına geldiğinde ise Pearson sondromu ( Leigh Sendromu ) mitokondriyal hastalığına yakalanan ve bu hastalık sonucu bitkisel hayata giren Yağmur Çalışkan isimli kızın evde tedavisi devam ediyor. Atakum Gönüllüleri Derneği Sosyal İşler Koordinatörü Birsen Çalışkan tarafından Yağmur Çalışkan`ın bazı ihtiyaçları karşılanırken, aile medikal malzeme ilaç desteği arıyor.

Evde bakıma muhtaç halde olan ve 4,5 aydır yatağa bağlı yaşayan Yağmur Çalışkan`ın babası Muhammet Çalışkan şu ifadelere yer verdi. “ Kızım şuan 7 yaşında. Kızım okula gidip geliyordu. Ve bir sabah kızım bizi uyandırdı ve gözünün karardığını söyledi. Bizde alıp hastaneye getirdik. Ve şuan kızımız bu halde. Benim tek isteğim kızımızın tekrar koşup yürümesidir” dedi.

“Anne Aynur Çalışkan ise “ Çocuğum 6 aylıkken hastalığa kapıldı. Burada o kadar hastanelere gittik bir dermanını bulamadık. Bizi Amerika`ya kanının gitmesi gerektiğini söylediler. Kan testi sonucunda bu kez de Pearson sondromu diye bir hastalık söylediler. Benim çocuğum şuan çok zor durumda” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.