MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ

MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ

İlkadım Belediyesi ve TEMA Samsun Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Doğa Eğitim Parkı’nda minik yürekler ellerindeki fidanları toprakla buluşturdu.

A+A-

İlkadım Belediyesi Derebahçe Çiçek Serası’nda gerçekleşen etkinliğe TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, İlkadım Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Alattin Er, Atatürk İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencileri, OMÜ Eğitim Fakültesi okul öncesi öğrencileri katıldı. TEMA İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, Türkiye’de doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü, toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında öğrencilere kısa bilgiler verdi. Sönmez, "Artık öğrencilerimizin de dikili birer ikişer ağacı olacak. Gelecek nesillerimize biraz daha yeşili sevdirmek için ve ilçe genelinde okullarla uygulamalı olarak, ağaç dikerek çocuklarımızı bilinçlendirmek istedik. Yeşil bir İlkadım için, bu projeye her anlamda destek ve katkı veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan bu etkinlikle çocuklara doğa ve çevre sevgisini aşılamaya çalıştıklarını ifade eden İlkadım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Alattin Er, “Bu yaştaki çocuklar görerek, yaparak, yaşayarak öğreniyorlar. Mevsimin ağaç dikim mevsimi olması nedeniyle, anaokulu, ilköğretim çağındaki çocuklarımıza TEMA Vakfımızla ortaklaşa ağaç dikme etkinliği düzenledik. Dikilen fidanlarla yeşil bir İlkadım olmasına da destek verdik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.