Milyonları İlgilendiren Uygulama Sona Eriyor

Milyonları İlgilendiren Uygulama Sona Eriyor

Milyonlarca kişi ilgilendiren uygulama yıl sonunda sona eriyor.

A+A-

Bağkur ve diğer kurumlara en fazla iki ay prim borcu bulunan kişiler sağlık hizmetlerinden SSK kapsamında yararlanamıyor ve bu durum büyük mağduriyetlere yol açıyordu. 24 martta yayınlanan düzenleme ile Bağkur ve diğer kurumlara prim borcu olanlar 31 Aralık 2019 tarihine kadar devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve sağlık tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Bu kişiler ile bakmakla yükümlü oldukları anne, baba, eş ve çocuklarıda bu kapsamda SSK’lı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Yasanın bitmesine 3 ay süre kaldı sosyal güvenlik uzmanları yasa süresi bitmeden gerekli olduğu hallerde vatadanşarın devlet hastaneleri ve üniversite hastahanelerinde ücretsiz tedavi olabileceklerinin belirtiyor.

Yılbaşında sonra ücretsiz sağlık hizmeti uygulaması sona erecek ve bu günden sonra emeklilik yada sigortası olamayan kişiler genel sağlık sigortası yapmak zorunda. GSS sigortası aylık prim ücreti 76,74 lira ancak gelir testi yaptıranlar ve prim ödeme gücü olmayanlar prim ödemek zorunda kalmıyor. Gelir testinizi istenilen zamanda yapmanız faydanıza olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.