Milletvekili Karaaslan'dan 23 Nisan Mesajı

Milletvekili Karaaslan'dan 23 Nisan Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

“İstiklal aşkı, vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla Milli Mücadelemiz’i başlatan sürecin 100. Yıldönümünü idrak etmenin büyük heyecan ve gururunu milletçe yaşıyoruz. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’umuzda yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçmek suretiyle tüm yurda yayılmış, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tarihimizde yeni bir dönem başlamıştır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu esası üzerine bina edilen Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in kurulduğu 23 Nisan 1920, tarihi bir dönüm noktası, yüksek bir ruhla milletçe ortaya koyduğumuz şanlı direnişin zaferle taçlandığı yeni bir başlangıçtır.

Milletimiz, ülkemizin içinden geçtiği en zor günlerde, imkansızlıklar karşısında birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve sahip olduğu inançla yeniden dirilişini tüm Dünya’ya ilan etmiştir. Bugün ülkemiz, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi yine milli duygularıyla güçlenen ruhtan aldığı ilhamla şahlanış yolunda kararlı yürüyüşünü sürdürmektedir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin, Dünya barışının teminatı olarak gördüğümüz çocuklara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilerek her yıl coşkuyla kutladığımız bu anlamlı gün, milletimizin çocuklara verdiği değeri ve sarsılmaz güveni ortaya koymaktadır.

TRT tarafından bu yıl 41.si düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği vesilesiyle 40 ülkeden 800 çocuğu, Milli Mücadelemiz’de ilk adımın atıldığı şehir Samsun’umuzda bir hafta boyunca ağırlamaktan, onlarla birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti de bu vesileyle özellikle belirtmek isterim. Bir hafta boyunca şehrimizde birbirinden özel etkinliklerin düzenlenmesine katkıda bulunan Samsun Valiliği’miz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mız başta olmak üzere katılımlarıyla çocuklarımızın heyecanına ortak olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, İstiklal Mücadelemiz’in Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in ilk Başkanı, Cumhuriyetimiz ’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin, istiklal ve istikbalimizin teminatı çocuklarımız ve dünya çocukları için huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ’in 99. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”


milletvekili-karaaslandan-23-nisan-mesaji1.jpgbafra55.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.