MİLLETİN KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ GÖZARDI ETMİYORUZ

MİLLETİN KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ GÖZARDI ETMİYORUZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, milletin hassasiyetlerini, kırmızı alan çizgilerini hiçbir zaman göz ardı etmeden

A+A-

Türkiye’nin en temel sorunlarına riski ne olursa olsun yüklenerek el attıklarını söyledi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Samsun’un Ayvacık ilçesinde İmam Hatip Lisesi yapılması için kurulan dernek ve arazinin mülk sahibi olan Elektrik Üretim A.Ş. ile yapılan protokol imza törenine katıldı. Programın açılış konuşması yapan Ayvacık İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl, “Kurulan dernek ve imzalanan bu protokol ile vatandaşlarımızın bu arzularına da olumlu bir cevap vermiş olduk” dedi.
Eğitimde ihtiyaç duyulan derslik sayısının giderilmesinde kamu yatırımlarının yanında hayırsever kişi ve kurumların desteklerinin büyük önem taşıdığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun’da da birçok kişi ve kurumun yaparak eğitime destek amaçlı birçok okulu bizlere emanet etmesi bizlere başarının daha üst noktalara taşı5nmasında önemli katkılar sunmaktadır. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın bizlere gönderdiği ödenekle gerekse İl Özel İdaresi’nin eğitime ayırdığı kaynaklarla gerçekleştirdiğimiz okul yatırımlarının yanında hayırsever kişi ve kurumların yaptığı katkılar ve okullar oldukça önemlidir. Eğitimdeki başarımızı daha üst noktalara taşımak bakımından okullarımızın fiziki şartlarının iyiliği, derslik başına düşen öğrenci sayımızın olması gereken standartlara ulaşması büyük önem taşıyor. Hedefimiz Samsun’da eğitimi daha üst noktalara taşımak ve bu anlamda eksikliklerimizi gidererek daha iyi noktaya gelmektir” diye konuştu.
Eğitim alanında ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Cumhuriyet hükümetleri olarak milletten emaneti aldığımız günden beri hep gündemimiz yenilendi. Bütçeden en büyük payı sağlık ve eğitime ayırdık. Milletimiz kaliteli sağlık hizmeti alsın diye çalışmaktan yılmadık. Eğitim alanında ciddi sıkıntılar vardı. Sınıflar tıka basa dolu kadrolar yetersizdi. Okul ve yaş kısıtlamaları vardı. 28 Şubat sürecinde İstanbul’da avukatlık yapıyor bir yandan siyasi faaliyetlerimi sürdürüyordum. Türkiye’de 1950’li yıllardan bu yana ilim alanında çok büyük hizmetler yapan İlim Yayma Cemiyeti’nin genel sekreterliğini yürütüyordum. Bu görevi özellikle benden yürütmemi istediler ki hukukçu kimliğimden yapılan saldırılara karşı katkı vermemi istediler. Vatandaş çocuğunu imam hatipte okutmak istiyorsa okutsun. Vatandan basiretsiz mi? Çok programlı okullara isteyen vatandaş gönderir. Protokolü yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin yapımına başlanılacak” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Daha sonra çözüm sürecine değinen Bakan Yazıcı, “Biz Türkiye’de yıllardır sarmalanmış, bohçalanmış, kapının arkasına itilmiş, ötelenmiş sorularına sizin adınıza el atıyoruz. Hükümet olmak sorun çözmektir. Yönetim sorumluluğunu emaneten sizden alıp, o sorunların üzerine oturmak yönetim anlayışına bağdaşmaz. Basiretle, bilinçli olarak ölçümüzü ortaya koymak suretiyle milletimizin hassasiyetlerini, kırmızı alan çizgilerini hiçbir zaman göz ardı etmeden bu ülkenin en temel sorunlarına riski ne olursa olsun onu yüklenerek el atıyoruz. İşte onlardan bir tanesi de çözüm süreci dediğimiz milli birlik ve kardeşlik projesidir. Bu konuda kafanızı çelenler olabilir. Biz Türkiye dediğimiz bu güzel yurdumuzda felsefi düşüncemiz, mezhebimiz, etnisitemiz ne olursa olsun, bu özelliklerin hiçbirimiz açısından bir diğerine oranla farklılık sebebi olamayacağını, bu niteliklerin zenginlik olarak görülmesi gerektiği noktasından hareketle en güçlü zenginliğimizin Hazreti Adem’den buyana kardeşliğimiz olduğu hareketle Türkiye’nin en temel sorununu çözme noktasında bir kararlılık gösteriyoruz. Kafanızı çelenlere sakın kapılmayın. Biz sizin yüzünü kızartacak ya da yaptığımız işler dolayısıyla size dönüp baktığımızda yüzümüz kıracak hiçbir icraat yapmadık, yapmayız, yapmıyoruz. Ama yaptığımız doğrulara da gerçek anlamda lütfen sahip çıkın. Sahip çıkın ki Türkiye bu sorunu hep birlikte çözsün. Türkiye bu sorunu çözdüğünde o zaman varın siz Türkiye’nin nasıl hızla sıçrama yaptığını görün. Bunun çözümünü istemeyenler var. Bunlar Türkiye’nin daha fazla kalkınmasını ve gelişmesini gerçekten sadece bulunduğu bölgede değil, dünya uluslararası arenada gerçek bir aktör olmasını istemeyenler. İnsan kanının akmasından nema bekleyenler var. Sakın bunlara prim vermeyin. Yanlış gördüğünüz bir şeyler de varsa bunları medeni bir şekilde iletin. Ama bilesiniz ki, yaptığımız her şey hiçbir esaret içerisinde olmadan, milletimizin birliği ve bütünlüğü içersinde bu güzel yurdumuzun ortak vatan olduğu gerçeğinden hareketle ve elbette ki aziz milletimizin tarihi derinlerinden buyana hassasiyetle sürdürdüğümüz kırmızı çizgilerimizi de gözetmek suretiyle biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşte tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak demek bu alanlardaki noktaları ve kırmızı çizgi hatlarını da belirtiyoruz.”
Konuşmalarının ardından İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Semra Nur Aydoğdu, protokolün önünde İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okudu. Bakan Hayati Yazıcı, Semra Nur Aydoğdu’yu yanına çağırarak kendi adını taşıyan kalemini ona hediye etti.
Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Hüseyin Aksoy ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneği Başkanı Enver Yürük, Ayvacık ilçesinde İmam Hatip Lisesi yapılması için kurulan dernek ve arazinin mülk sahibi olan Elektrik Üretim A.Ş. ile yapılan protokolü imzaladılar.
İmza töreninin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Ayvacık ve Tekkeköy İlçe Başkanlığı’nda parti teşkilatlarıyla bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.