MİLLET VEKİLİ CEMALETTİN ŞİMŞEK DEN SERT AÇIKLAMA

MİLLET VEKİLİ CEMALETTİN ŞİMŞEK DEN SERT AÇIKLAMA

Şehitliği sulandırmak, şehitlerimizi ayağa düşürmek hiç kimsenin haddi değildir.

A+A-


MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK, Başbakan Erdoğan’ın, geçen haftaki grup konuşmasında açıkladığı şehit ve gazilerimizin yakınlarını içine alan bazı düzenlemelerle ilgili görüşlerini açıkladı.

“Şehitlerimizin geride bıraktıkları annelerinin, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.

     Elbette yaptıkları fedakârlıkları hiçbir maddi değerle kıyaslamak da söz konusu olmayacaktır.

Şehitlerimizin aileleri milletimize emanettir, onların rahatını ve huzurunu temin etmek hepimiz için tartışılmaz bir zorunluluktur.

    Anlaşıldığı kadarıyla, şehitlerimizin dul ve yetimleriyle, gazilerimizi ilgilendiren çeşitli kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde 20 maddelik bir değişiklik öngörülmektedir.

Başbakan Erdoğan; şehitlik, gazilik ve malullük kapsamının daha da genişletileceğini, şehit yakınlarıyla gazilerimize sözüm ona geniş imkânlar sunulacağını iddia etmektedir.

Biz bu kapsamda atılacak her adımdan, yetersiz de olsa her girişimden memnuniyet duyarız ve seviniriz.

Ancak yeni diye takdim edilen hazırlıkların, eski uygulamanın lokal onarımından ve iyileştirmesinden başka bir manaya gelmediğini de bu vesileyle ifade etmek isterim.

Burada, bizim önemle vurgulamak istediğimiz konu ise şehit ve gazi sayılma kapsamının genişletilmesi hususudur.

    Bir aşamaya kadar bunun olumlu bir niyet ve girişim olduğunu biz de inkar etmiyoruz.

Terör olayları sebebiyle göreve gidiş-dönüşler esnasında meydana gelen kazalar sonucu yaralananları, sakat kalanları ve hayatını kaybedenleri,

Trafik ve yol güvenliği ile birlikte, tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerinde görevliyken meydana gelen olaylara konu olanları,

Mülki idare amirleriyle ilgili dar kapsamın genişletilmesini,

Her derecede polis okulları ve askeri okullarda okumaya hak kazanıp geçici kaydı yapılan veya yaşları 18’in altında olan öğrencileri yapılacak yasal düzenlemelerle dikkate almak yerinde bir uygulamadır.

Bizim için şehit ve gazilerimizin aileleri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları çok büyük bir önemdedir.

Başbakan Erdoğan tarafından dile getirilen; terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin şehit kategorisine alınması bir dereceye kadar doğru ve haklı bir düşüncedir.

Ancak ‘sivil şehitlik’ tanımlamasıyla basına yansıyan bu gelişme, bazı soru işaretlerini ve sorgulamaları da beraberinde getirmiştir.

Buna göre Uludere’de ölenlerle birlikte Hrant Dink’in de şehitlik kapsamına alınabileceği konuyla ilgili çalışmaları yürüten bakan tarafından duyurulmuştur.

Öncelikle şunu söylemek lazımdır ki, şehitlik hukuki bir terim veya içerik değil, dini ve milli bir kıymet hükmüdür.

Kimlerin şehit sayılacağını ve kimin şehitlik makamına yükseldiğini hukuki müdahalelerle tayin etme mezuniyeti kimsede yoktur.

İnancımız, şehitliğin hangi hallerde olacağını ve kime şehit denileceğini ifade etmiş ve bu konudaki sınırları kalın olarak çizmiştir.

Yüce Allah’ın isimlerinden birisi olan şehit; ölmeyen, aksine Rabbimizin katında diri olan ve O’nun ikram ettiği nimetleri gören, kıyamet günü inkarcıların aleyhine Peygamber efendimizle birlikte şahitlik yapacak ayrıcalıklı ve mukaddes bir kimsedir.

Her hal ve şart altında vefat eden birisinin şehit olabilmesi için Müslüman olması mutlak anlamda gerekliliktir.

Bunlara aldırmadan, AKP hükümetinin savurganca ve düşüncesizce şehit tanımını genişletme çabası abesle iştigal olduğu kadar, Allah ve vatan uğruna hayatlarından olan kahramanların ruhlarına haksızlık ve saygısızlıktır.

Şehitliği sulandırmak, şehitlerimizi ayağa düşürmek hiç kimsenin haddi değildir.

    Tarih boyunca vatan ve millet sevgisiyle toprağa düşmüş ecdadımıza; gerek vatan sınırları içinde, gerekse sınır ötesinde milletimizin birliğinin ve kardeşliğinin devamı için bugün de can veren aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini hürmetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.