MHP’li Vural’dan ’’3 sandık eleştirisi

MHP’li Vural’dan ’’3 sandık eleştirisi"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,

A+A-

"Başbakan Erdoğan’ın ‘2014’te 3 sandık olabilir’ açıklamasını, “Başbakanın bu ifadesi doğrudan doğruya bu anayasa sürecine ilişkin bir baskının emaresidir” sözleriyle değerlendirdi. 

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisini değerlendirdi. Geziye ilişkin medyada ‘İstediğimiz aldık’ şeklinde manşetler atıldığını belirten Vural, “Ne aldılar ne verdiler doğrusu bu konu yeterince objektif manada değerlendirilmedi. AKP’nin hisseli hezimetler kumpanyasının ABD versiyonuna şahitlik ettik. Türk milletinin menfaatlerine yönelik tavır ortaya koyulmamıştır. İcazete dayalı bir Türk politikasını üzülerek orada gördüğümü ifade etmek istiyorum. Beyzbol sopası diplomasisi etkili olmuş görünüyor işin özü budur” dedi.
Ortak basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın her cümlesinden sonra Obama’ya dönerek onay aldığını ileri süren Vural, “Başbakan’ın konuşması ABD onaylıdır. Başbakanın zikzakları Obama görüşmesinde ortaya çıkmıştır. Gazze’ye gitmekten bahseden Başbakan nereden talimat aldıysa Batı Şeria’ya gideceğim diyerek İsrail unsuru bir politika görüşünün olduğunu ortaya koşmuştur. ABD Dışişleri Bakanı’nın verdiği ayar ile Gazze’den sonra bir de Batı Şeria’yı eklemesi çok ilginç” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın yine aynı toplantıda Reyhanlı’daki terör saldırısında bahsetmemesini eleştiren Vural, “Reyhanlı’da olanlar konusunda canınız yanmadı mı? Oradaki canlar can değil mi? Oradaki analar ana değil mi? Boston maratonuna Suriye’ye atıfta bulunuyorsun da Reyhanlı’daki olayları niye görmüyorsun? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı,kan döken politikalara göz yumuyor. Reyhanlı Başbakanın gündeminde değildir. Erdoğan Suriye politikası milli menfaatlerin ekseninde şekillendirmemektedir. ABD isteği gibi oynuyor, top gibi oynuyor. Hani nerede millet egemenliği? Başbakan orası ne derse millete onu hazmettirmeye çalışıyor” diye konuştu.
Vural, MHP olarak Suriye konusunda genel görüşme açılması için daha önce verdikleri önergenin gündeme alınması için bu hafta yeni bir başvuru yapacaklarını bildirdi. Vural, “Suriye politikasını Barzani ile görüşüyor Obama ile görüşüyor ama bu süreç ile ilgili parlamentoya bilgi vermiyor” dedi. Akil insanları eleştirmeye devam eden Vural, “Akil adamlar PKK’ya hizmet etmeye devam ediyor” dedi.
Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın ‘2014’te 3 sandık olabilir’ sözlerinin anımsatılması üzerine Vural, “Biz parlamentoda Uzlaşma Komisyonu’nda Türk Milletinin anayasasını yapmak, Türk Milletinin, devletinin temellerini koruyabilmek için çalışıyoruz. Dolayısıyla Başbakanın bu ifadesi doğrudan doğruya bu anayasa sürecine ilişkin bir baskının emaresidir. Biz komisyon çalışmalarının devam etmesini düşünüyoruz. Türk Milletinin üniter yapısını, dilini, adını. Vatandaşlık tanımını değiştirmeye yönelik bir anayasa darbesinin Mecliste oylanması halinde bu oylamada bu anayasanın yeterli çoğunluğu elde etmeyeceğini düşünüyorum. Milletin adını değiştiren, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağıl olanı vatandaşlık tanımından çıkaran ve başka dillerde eğitimi öngören özellikle üniter devlet yapısını gevşetecek bir anayasa değişikliğini namus ve şeref yemini etmiş buna bir müsaade etmeyeceklerine ilişkin niyetimi muhafaza ediyorum” dedi.
Çözüm Komisyonu’nun AK Partili üyesi Halil Ürün’ün PKK’lılar için ‘Tövbe etsinler, helalleşsinler’ açıklamasının anımsatılması üzerine Vural, “Akil mi o da, milletvekili mi? Kimden tövbe isteyeceklermiş? Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü geçerlidir. Dolayısıyla milletin hukukuna tabi olmak esastır. Bunlar zaten helalleşmeme peşindeler PKK ile helalleşmek için mazeret arıyorlar. Kim takip edecek bunların tövbelerini? Kahvaltı da mı yapmış açıklamayı? O zaman aklını peynir ekmekle yemiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.