MHP'DEN BÜYÜK ÇAĞRI

MHP'DEN BÜYÜK ÇAĞRI

Yalçın Köse- Bafra55.net / MHP Bafra İlçe Başkanlığı Kadın Kollarından 'Çocuk istismarını İhbar Et' çağrılı basın açıklaması yayınlandı.

A+A-

Türkiye Gündeminde sürekli yer alan Çocuk İstismarı konusunda MHP Bafra Kadın Kolları Başkanlığı el attı.

MHP Bafra Kadın Kolları Başkanlığı 'Çocuk İstismarını İhbar Et.' Kampanyası başlatarak ülke gündemindeki istismar konusunda basın açıklaması yayınladı.

MHP Bafra İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Sare Bahtiyar'ın yayımladığı basın açıklaması şu şekilde:

Her güne yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyandığımız  tablonun ne kadar utanç verici bir durum olduğu ve Türkiye ‘de yaşanan çocuk istismarı gerçeğinin ne kadar korkunç boyutta olduğunu ve bu buz dağının görünen kısmı olduğunu var sayarsak çocuklarımız için duyduğumuz kaygıların ne kadar haklı olduğunu üzülerek bir kez daha söylemek isteriz.

 “Çocuğa karşı işlenilen bu suçun hiçbir hafifletici sebebi ya da gerekçesi bulunamaz. İstismar sonrası gelişen bedensel ve ruhsal sıkıntıların tedavi ve rehabilitasyonu önemli olup, çocuğun ve ailenin maruz kaldığı travmatik süreçlerden korunması (ör: aile ve çocuğun suçlanması, dışlanması, etiketlenmesi, hukuki süreçlerin getirdiği yükler) ve rehabilitasyonu toplumun bütün bireyleri tarafından önemle yerine getirilmelidir. İstismar olmadan önce asıl olan istismarın engellenmesi için gerekli koruyucu hizmetlerin sağlanması ve caydırıcı hukuki tedbirlerin alınmasıdır. Ayrıca gelişen teknolojisosyal medya ve iletişim araçları istismarcıların çocuklara ulaşmasını kolaylaştırmakta olup konu ile ilgili gereken önlemlerin hızla alınması gerektiği açıkça görülmektedir. Ülkemizde tek bir çocuğun bile istismara maruz kalması kabul edilemez olup, yetişkinler olarak hepimizin ahlaki ve vicdani olarak bu sorumluluğu alması gerekmektedir. Bununla birlikte, her bireyin kendi çocuklarından başlayarak çevresindeki bütün çocuklara istismarla ilgili susmamaları ve korkmamaları gerektiği konusunda bilgi vermeleri, beraberinde konu ile ilgili yetişkinlerin de susmamaları gerektiği toplumsal olarak vurgulanmalıdır. İstismarın bir kader değil, hepimizin el birliği ile önleyebileceği bir suç olduğu bilinmelidir.” 

Cinsel İstismar meşrulaştırılamaz ve meşrulaştırmak isteyen her bir insanın her bir birimin ve her mevkiinin Milliyetci Hareket Partisi olarak bizler karşısında olup Cinsel istismarı gerçekleştiren kişi yada kişilerin yargılanması için her şeyi yapıp Açılan yada Açılacak soruşturma sürecinin takipçisi olacağız. Milliyetci Hareket Partisi kamu vicdanının sesi olmaya devam edecektir.

İnsanlığın  Partisi, dili, dini, ırkı yoktur ve istismar insanlık suçudur ve Çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmak demektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.